Prijetnja

Odvjetnički tim Bojadžića prijetio tužiteljici Budimir

Odvjetnički tim Bojadžića prijetio tužiteljici Budimir
19.03.2012.
u 09:00
Drama Odvjetnički tim Nihada Bojadžića u razgovoru s šefom osiguranja Vesne Budimir: Šta je više čuvaš, svakako nećeš još dugo
Pogledaj originalni članak

Tužiteljica Vesna Budimir nakon nedavnog pojavljivanja Nihada Bojadžića pred Sudom BiH prije nekoliko dana dobila je do sada najizravnije prijetnje. I to od odvjetničkog tima optuženog za zločine u Trusini i logore u Jablanici. - Što je čuvaš, svakako je nećeš još dugo čuvati - rekao je jedan član odvjetničkog tima Nihada Bojadžića šefu osiguranja Vesne Budimir.

Službena zabilješka

Nakon ove izravne prijetnje, šef osiguranja tužiteljice je, kako doznajemo, napravio službenu zabilješku i proslijedio je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela. Prema proceduri, zabilješka bi trebala biti proslijeđena SIPA-i i drugim istražnim agencijama koje bi trebale preuzeti ovaj slučaj i razmotriti nove prijetnje tužiteljici Budimir. Sama tužiteljica bi tijekom današnjeg dana trebala o cijelom ovom slučaju informirati Visoko sudsko i tužiteljstvo vijeće. Inače, tužiteljicu Budimir već duže vrijeme čuvaju pripadnici sigurnosnih agencija zbog stalnih prijetnji koje dobiva od trenutka kada je pokrenula slučaj zločina Armije BiH nad Hrvatima u selu Trusina. Ipak, ovo je prvi put da prijetnja stiže izravno iz odvjetničkog tima jednog od optuženih. Inače, osoba koja je izrekla spomenutu prijetnju (ime poznato redakciji) već od ranije je poznata po sličnom načinu djelovanja. Slične metode zastrašivanja su primjenjivane prema sutkinji u predmetu Gaši, ali je proces okončan tako što je optuženik osuđen na 20 godina zatvora. I pored toga, određene strukture nisu odustale od takvog načina djelovanja, pa se istim metodama opet pokušavaju preplašiti osobe koje vode predmete protiv osumnjičenih za ratne zločine iz redova Armije BiH. Isti ti ljudi koji sada napadaju neovisno pravosuđe u BiH, hvalili su rad tužiteljice Budimir dok je zastupala predmete kada se sudilo Hrvatima za ratne zločine. Sada, kada su u pitanju pripadnici Armije BiH, tužiteljica Budimir je osoba koja, kako kažu “provodi Tuđmanovu politiku”, a pokušavaju je se diskreditirani na razna načine.

Prikrivanje zločina

Tužiteljica Budimir nije prva osoba koja se našla na meti onih koji pokušavaju prikriti zločine Armije BiH. Bivši državni tužitelj Marinsko Jurčević ostao je bez dužnosti koju je obnašao onda kada je počeo istraživati ratne zločine čiji trag vodi do bivšeg ministra obrane BiH i “ratnog vladara Bugojna” Selme Cikotića. Zadnje prijetnje tužiteljici Budimir su još jedna prilika domaćim institucijama da pokažu kako je pravosuđe u BiH zaista neovisno i istraže, te u konačnici procesuiraju one koji svojim prijetnjama po sudnicama žele doći do oslobađajućih presuda za svoje klijente.

S druge strane, zadnji događaji su i pokazatelj kako su obrane optuženih za ratne zločine u velikoj panici nakon što je Rasema Handanović Zolja priznala zločine nad Hrvatima i najavila svjedočenje protiv Zulfikara Ališpage, Nihada Bojadžića i ostalih optuženih za ratne zločine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IK
Ilija Kobac
10:06 19.03.2012.

Vidis ti pravde, traze da se sudi drugima, a kada treba suditi za Kazane, Silos,Trusina, Bugojno, General Santic... onda pokazu \"pravo lice\".Fuj prave \"prilivode\" kao uvijek!!!

Avatar Axel
Axel
14:54 19.03.2012.

ABiH pravila zlodjela...ma nemoguce.

BU
Buranglez
14:57 19.03.2012.

to je taj narod pravedni koji nije činio zločin nago je samo žrtva bio a oni čine žločin i dan danas a kad je rat zavrsio traže pravdu kad su drugi upitanju a kad se njih dirne onda pretnje sipaju baš lijepo