NESREĆA

Od šestorice bordera, lavina zatrpala jednog

Foto: VL FOTO
Od šestorice bordera, lavina zatrpala jednog
28.02.2011.
u 16:53
Do nesreće je došlo kada su mladići koristili neuređenu stazu, i to je izazvalo snježnu lavinu
Pogledaj originalni članak

Na Bjelašnici je prije jučerašnjeg mraka započela dramatična akcija spašavanje šestorice mladih Sarajlija. “Tragamo za jednim borderom, kojeg je na lokalitetu Kotlovi zatrpala lavina, dok su ostali zatrpani do pasa i upućeni u bolnicu- kazao nam je Adnan Pandžo, voditelj Gorske službe spašavanja. Do nesreće je došlo kada je skupina mladića koja je koristila neuređenu stazu izazvala lavinu, koja ih je odvukla u provaliju duboku 200 metara.

To je prva ovozimska nesreća na olimpijskim planinama. Lanjskog 7. srpnja na području Jahorine u provaliju su sletjeli cross motori s dva danska diplomata, od kojih je jedan smrtno stradao.

Dubrovčanin Hrvoje Ljubomir (50) ozlijeđen je lanjskog 1. ožujka na skijalištu na Bjelašnici kao i 15-godišnja Sarajka Lejla M. Do nesreće je došlo kada se nosač otkačio sa sajle ski lifta u području helidroma. Samo 11 dana ranije, na Jahorini je u bizarnoj nesreći poginuo mladić (23) iz Srbije. Tada su na lokalitetu Poljica trojica mladića oko 2 sata ujutro skinula zaštitnu strunjaču s jednog od stupova žičare te se sanjkajući na njoj pokušali spustiti niz strmu i ledenu stazu. 1. veljače djevojka (26) iz Banje Luke poginula je u lavini na Jahorini na dijelu staze zabranjenom za skijanje, Mirvad Zenuni (35) doživio je pak nesreću na paraglajderu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.