Kontroverzni projekt

Obama podržao gradnju džamije u blizini srušenih blizanaca

Foto: Reuters
Obama podržao gradnju džamije u blizini srušenih blizanaca
14.08.2010.
u 08:41
Plan gradnje islamskog kulturnog centra i džamije u blizini srušenih tornjeva izazvao je prosvjede konzervativnog dijela javnosti koje su podržali i republikanski političari.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama podržao je kontroverzni plan gradnje džamije u blizini srušenih njujorških blizanaca. Istaknuo je da razumije osjetljivost područja na kojem je 11. rujna, 2001. izveden veliki teroristički napad, ali i dodao da muslimani imaju pravo prakticirati svoju religiju kao i svi ostali.

- Ovo je Amerika! Naša predanost religijskim slobodama ne smije se uzdrmati - istaknuo je Obama.

Plan gradnje islamskog kulturnog centra i džamije u blizini srušenih tornjeva izazvao je prosvjede konzervativnog dijela javnosti koje su podržali i republikanski političari. Oni smatraju da su rane još uvijek svježe i da postoji velik broj ljudi čiji su rođaci poginuli u napadu na WTC.

Pozvali su i istražitelje da utvrde odakle je stigao novac kojim se financira projekt. U komentarima protiv gradnje islamskog kulturnog centra najdalje je otišla republikanka Sarah Palin koja je rekla da bi gradnja džamije u blizini ruševina blizanaca bila "nož u srce svim obiteljima nevinih žrtava užasnog terorističkog napada".

Obama pak napominje da Al Qaeda nije islam nego loša "devijacija islama". U njegovoj podršci gradnji sporne džamije pridružio mu se i gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
Ana33
08:40 15.08.2010.

Ali je GOLEMA provokacija ISLAMISTA da se izgradi... POKRAJ tornjeva!!! Fuj!

Avatar Jana
Jana
09:13 15.08.2010.

Ne zaboravimo da je predsjednik SAD-a Barack HUSSEIN Obama napola musliman, prema tome ništa čudno da je za izgradnju velikog Islamskog kulturnog centra kojeg možda sufinancira i bogati Bin Laden.