Zimski blagdani

Novogodišnji sajam prvi put bit će na Kantarevcu

Foto: Stojan Lasić
Novogodišnji sajam prvi put bit će na Kantarevcu
30.11.2011.
u 16:59
Grad je sudionicima sajma osigurao dvadesetak tezgi i kućica koje će biti moguće iznajmiti po cijeni od 3 KM
Pogledaj originalni članak

Grad na Neretvi počeo je s pripremama za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Jaslice ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače već su postavljene, u blizini njih bit će okićen bor, a sva najznačajnija raskrižja u gradu također će biti ukrašena svjetlećim lampicama. Zbog radova na Španjolskom trgu ove se godine neće postavljati okićeni bor.

Uređen Kantarevac

Za razliku od prošle godine kad je zimski sajam bio održan na prostoru Mostarskog sajma, ove godine nešto slično moći ćemo vidjeti u Sportskom centru Kantarevac. Organizatori su ga nazvali Novogodišnji sajam u Mostaru. On će se održavati od 8. prosinca pa sve do 9. siječnja. Grad Mostar uputio je javni poziv svim zainteresiranim pojedincima formalnim i neformalnim skupinama građana, ali i pravnim subjektima za sudjelovanje na ovoj manifestaciji. Što su nam gradske službe pripremile, doznali smo od Marice Raspudić, viša savjetnica za urbani mobilijar Gradske uprave.

- Nije nam bila ideja da napravimo tržnicu po uzoru na Vrapčiće, jer ne želimo praviti tezge. Moram reći da do sada nije pokazan velik interes, javilo nam se tek desetak osoba. No, i ukoliko se ne javi dovoljan broj ljudi, mi nećemo odustati od Novogodišnjeg sajma i on će se sigurno održati. Bit će tu dosta društvenih sadržaja, a u samu organizaciju uključeno je nekoliko gradskih službi. Tako će, primjerice, Odjel za kulturu organizirati kulturne, odnosno zabavne programe, u kojim bi trebali nastupiti glazbeni sastavi, mažoretkinje, plesne skupine i kulturno-umjetnička društva. Također se planira dogovoriti s lutkarima koji bi izvodili predstave za najmlađe sugrađane. Mi ćemo se potruditi da uredimo poligon, a od svih nas zavisi što će na koncu ispasti - kazala nam je Raspudić. Za prijavljene sudionike bit će osigurano oko dvadesetak tezgi i kućica koje će moći iznajmiti i prodavati svoje proizvode.

Produljen rok

Rok za prijave (28. studenoga) je produljen i svi zainteresirani će se moći javiti sve do dana početka sajma. Sudionici sajma moći će iznajmiti prostor za postavljanje tezgi po cijeni od 3 KM po četvornome metru dnevno ili 60 KM po četvornome metru tezge za cijelo vrijeme trajanja sajma. - Bit svega je da ovaj sajam bude mjesto druženja, susreta i zabave te da imamo jedno lijepo vedro predblagdansko raspoloženje u gradu - dodala je Raspudić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.