Mostar

Novo ruho Španjolskog

Foto: Braco Selimović
Novo ruho Španjolskog
18.01.2012.
u 10:33
Završetak radova najvjerojatnije će biti okončan kako je bilo i planirano - početkom proljeća
Pogledaj originalni članak

Iako su vremenske prilike često znale usporiti obnovu Španjolskog trga u Mostaru, vrlo je vjerojatno da će završetak radova biti okončan kako je i planirano - početkom proljeća ove godine.

Uobičajeni problemi

Ukupna vrijednost radova iznosi nešto manje od milijun maraka. Voditelj građenja Projekta rekonstrukcije Španjolskog trga u Mostaru Ivana Rezić - Slišković, kazala je kako, pored uobičajenih problema u radu, većih zastoja i nije bilo. “Vremenske nepogode znale su usporiti radove, ali to nije ništa alarmantno. Također, postojeće instalacije koje smo zatekli, morali smo zaobići ili im se prilagoditi njima, ali u biti, većih poteškoća u radu nije bilo” - kazala je Rezić - Slišković. Obnova podrazumijeva zamjenu instalacija, postavljanje nove podloge, obnovu javnog toaleta, novog mobilijara te izmještanje spomenika španjolskim vojnicima na drugi dio platoa. Također, na obnovljenom Španjolskom trgu predviđena su i mjesta za zelene površine. “Da naravno, zelene površine će, pored fontane, biti u sklopu obnovljenog Španjolskog trga. To će trgu zasigurno dati novi sjaj - istaknula je Rezić - Slišković.

Građanima se odužilo

Građani Mostara također s nestrpljenjem očekuju završetak radova. Mnogi od njih, naročito umirovljenici, svaki dan prolaze preko Španjolskog trga i to je za većinu njih obvezna postaja za odmor. “Pa kada će ovo biti gotovo, baš se odužilo” - bila je prva reakcija gospođe Majde, mostarke kojoj je Španjolski trg obvezna destinacija u šetnjama gradom. “Pravo da vam kažem, meni je Španjolski trg bio lijep i prije, ali drago mi je da se obnavlja. Čula sam da će postaviti nove klupe, zasaditi cvijeće. Treba nam to, da nam grad bude ljepši - kaže Majda. U blizini smo sreli i Petra. On je gimnazijalac, tako da je i on svakodnevni “korisnik” Španjolskog trga. Kaže kako mu je drago da se Trg obnavlja, kako bi se ratne rane i sve ono ružno što se njegovom gradu događalo - što prije izbriše.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.