ODMAH NA ODMOR

Novi zastupnici položili zakletvu, pa prekinuli sjednicu

Foto: VL FOTO
Novi zastupnici položili zakletvu, pa prekinuli sjednicu
30.11.2010.
u 14:59
Konstitutivnom sjednicom, prema Poslovniku Zastupničkog doma, predsjedavao je najstariji zastupnik, a to je u novom sazivu Adnan Bašić iz Saveza za bolju budućnost
Pogledaj originalni članak

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas su dali svečanu izjavu, nakon čega je sjednica prekinuta.

Izbor rukovodstva doma i članova komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, kao točke dnevnog reda konstitutivne sjednice koje su po Poslovniku ovog doma obvezne, biti će razmatrane na njenom nastavku koji je zakazan za 22. prosinac, do kada bi stranke trebalo da postignu dogovor o parlamentarnoj većini. Dogovor o prekidu sjednice nakon polaganja zakletve postignut je na jutrošnjem sastanku članova Kolegija dosadašnjeg saziva Zastupničkog doma sa predstavnicima stranaka zastupljenih u novom sazivu.

Konstitutivnom sjednicom, prema Poslovniku Zastupničkog doma, predsjedavao je najstariji zastupnik, a to je u novom sazivu Adnan Bašić iz Saveza za bolju budućnost, koji će se na čelu ovog doma biti do izbora njegovog rukovodstva. On je istaknuo da je ovo prvi put da sjednicom predsjedava invalidno lice, pošto je Bašić slijep, zbog čega mu je u vođenju sjednice pomagala tajnica Zastupničkog doma Branka Todorović. Bašić je pozdravio brojne goste i izabranim zastupnicima poželio uspješan rad.

Uz predstavnike institucija BiH, konstitutivnoj sjednici nazočili su visoki predstavnik Valentin Incko, brojni veleposlanici te predstavnici međunarodnih organizacija.

Predstavnički dom čine 42 zastupnika, 14 iz Republike Srpske i 28 iz Federacije BiH.

U novom četvorogodišnjem sazivu Zastupničkom doma najviše zastupnika, po osam, imati će SNSD i SDP.

Zastupnici SDP-a su Denis Bećirević, Mirza Kušljugić, Zlatko Lagumdžija, Hamdija Lipovača, Saša Magazinović, Danijela Martinović, Mirsad Mešić i Nermina Zaimović-Uzunović.

U ime SNDS-a u zastupničkim klupama sjedit će Slavko Jovičić, Drago Kalabić, Dušanka Majkić, Milica Marković, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Boško Tomić i Milorad Živković.

SDA će predstavljati sedam zastupnika - Šefik Džaferović, Amir Fazlić, Zijad Jagodić, Šemsudin Mehmedović, Asim Sarajlić, Salko Sokolović i Senad Šepić, a Savez za bolju budućnost BiH četiri poslanika - Adnan Bašić, Ismeta Dervoz, Mirsad Đugum i Emir Kabil.

SDS ima četiri zastupnika, a to su Darko Babalj, Borislav Bojić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević

U novi saziv izabrana su i trojica zastupnika HDZ BiH - Dragan Čović, Mato Franjičević i Niko Lozančić te dvojica ispred koalicije HDZ 1990 – HSPBiH - Zvonko Jurišić i Božo Ljubić.

Dvoje zastupnika ima i Stranka za BiH – Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović

DNZ BiH će predstavljati Nermin Purić, a Narodnu stranku Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović, DNS će zastupati Petar Kunić, a PDP Vesna Krstović-Spremo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.