Trese se Dalmacija

Novi snažni potres zatresao Dalmaciju, treći u 18 dana

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Novi snažni potres zatresao Dalmaciju, treći u 18 dana
04.02.2013.
u 07:07
U splitskom Područnom uredu 112 DUZS-a potvrdili su da su već dobili na desetke dojava uznemirenih građana Splita, Solina, Kaštela, Sinja, Omiša.., koje je potres probudio, a informacija o stradalima ili materijalnoj šteti- nema.
Pogledaj originalni članak

Snažan potres jačine 4,4 stupnja po Richteru jutros u 5 sati i 30 minuta zatresao je šire splitsko područje. Epicentar ovog, kao, i prethodna dva potresa, koji su zatresli šire splitsko područje u posljednjih 18 dana, bio je kod Muća, javlja dalmacijanews.com

U splitskom Područnom uredu 112 DUZS-a potvrdili su nešto prije 6 sati da su već dobili na desetke dojava uznemirenih građana Splita, Solina, Kaštela, Sinja, Omiša, koje je potres probudio, a informacija o stradalima ili materijalnoj šteti- nema.

Čitateljica Maja javila nam je da je osjetila potres u Stobreču koji je trajao 3-4 podrhtavanja, a čitateljica Ivana javila nam je da je osjetila jaki potres u Dugom Ratu. Nikola nam je javio da se potres jako osjetio u Srimi pokraj Vodica te da je  dosta jako podrhtavanje trajalo koju sekundu. Dvokatnica u kojoj živim se osjetno zatresla, napisao nam je.

-Nisam se ovako odavno prepala, od onog potresa otprije 20 godina, u zgradi na petom katu u Solinu sve se treslo, ne bih poželjela nikome- napisala nam je čitateljica Iva.

Ovo je već treći, i najjači potres (od ova tri) u posljednjih 18 dana. Prije dva dana, 2. veljače, nešto iza 12.30 sati Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježila je umjereni potres s epicentrom kod Muća. Potres je iznosio 3.2 stupnja po Richteru, a osim u Dalmatinskoj zagori, osjetio se i u obalnim područjima od Splita do Šibenika.

Usto, 17. siječnja isto područje pogodio je malo jači potres. Epicentar mu je također bio u blizini Muća, a jačina je tada iznosila 4.2 stupnja po Richteru.

Ako imate kakvu informaciju ili ste sami osjetili potres javite nam na dojavi.vl@gmail.com

>>U samo dva sata dva su potresa zatresla Hrvatsku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.