BORIS TRAJKOVSKI

Novi dokazi upućuju na ubojstvo, a ne na nesreću

Foto: vl foto
Novi dokazi upućuju na ubojstvo, a ne na nesreću
23.02.2012.
u 10:15
Odvjetnik Pančevski izašao u javnost s novim šokantnim tvrdnjama o nesreći
Pogledaj originalni članak

Vlada Makedonije uvrstila je u proceduru izvješće o pogibiji makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog i njegovih osam suradnika i članova posade, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći prije osam godina nedaleko od Mostara u BiH, javili su skopski mediji. Izrada ovog izvješća počela je prije nekoliko godina, na zahtjev makedonske vlade, koja je financirala cjelokupnu istragu.

Novo izvješće

Makedonski mediji navode da je riječ o potpuno novom izvješću iz kojeg detalji do sada nisu iznošeni u javnost, a u čiju izradu je bila uključena grupa stručnjaka koji su imali zadatak da izvrše dopunsku istragu o činjenicama, imajući u vidu dilemu u javnosti o ovom slučaju i više otvorenih pitanja iz vremena između 2004. i 2006. godine. Povodom ovog izvješća bit će otvorena rasprava povjerenstva , zatim će on biti razmotren na sjednici vlade, nakon čega će biti dostavljen javnom tužitelju koji treba ocijeniti jesu li novi detalji dovoljni za otvaranje nove istrage protiv nekoga, navode makedonski mediji. Poznati makedonski odvjetnik i zastupnik obitelji žrtava Ignat Pančevski iznio je šokantnu tvrdnju da je zrakoplov u kojemu je 2004. poginuo Boris Trajkovski oboren projektilom iz drugog zrakoplova. Pančevski, koji je u ovom procesu od dana nesreće, kada su ga angažirale obitelji čiji su se članovi nalazili u zrakoplovu kako bi ustvrdio stvarni razlog pada letjelice, jučer je šokirao javnost. Prema njegovoj kontroverznoj verziji događaja, koju je iznio za “Dnevni avaz”, određena vojna jedinica tada je došla na lice mjesta i poubijala putnike koji su preživjeli pad, palivši ih napalmom. Tvrdi da posjeduje obilje dokaza o iznesenoj tezi.

Svjedočenja mještana

Među njima su svjedočenja mještana u oblasti u kojoj se srušio zrakoplov, a koja se razlikuju od službene verzije. Kaže da ima iskaze mnogih očevidaca o onome što se zbivalo od prve do druge eksplozije. -Osim toga, imam i materijalne dokaze. Sat koji je bio kog jednog putnika stao je u vrijeme kada je atentat izvršen. Analizom je ustanovljeno da pepeo na tom satu nije od sagorijevanja kerozina, nego od druge kemikalije, što dokazuje da nije izgorio u zrakoplovu - rekao je Pančevski za Avaz. Osim toga, mnoge stvari jednog čovjeka koji je poginuo su netaknute dimom, paljevinom ili pepelom, što dokazuje da on nije gorio u zrakoplovu, iako bi morao ako je letjelica izgorjela pri padu. Prema njegovim riječima, postoji satelitska snimka na dva svjetska jezika ljudi koji čestitaju na pogotku zrakoplova, te videozapis kako je atentat izvršen. Kao dokaze da su putnici preživjeli pad navodi da je nekoliko njih nakon prizemljenja zvalo obitelj.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.