Vitez

Nova lokacija tržnice bit će uz dio stadiona na 7-8000 kvadrata

Foto: VL Foto
Nova lokacija tržnice bit će uz dio stadiona na 7-8000 kvadrata
21.05.2010.
u 07:26
Problem su neriješeni imovinsko-pravnim odnosi i vlasništvo zemljišta na kojemu bi se gradila tržnica.
Pogledaj originalni članak

Jedan od ozbiljnih infrastrukturnih problema koji opterećuju građane i narušavaju grad Vitez, svakako je gradska tržnica.

Zub vremena
Građena je prije 50-ak godina prema tadašnjih potrebama i sukladno tadašnjim propisanim standardima i uvjetima. I bila je jedna od modernijih i funkcionalnijih na širem srednjobosanskom području. Međutim, brzi razvoj grada, višestruko povećanje stanovnika, daleko više prodavača, zub vremena…, sveli su vitešku tržnicu na ruglo “stisnuto” između stambenih zgrada, Doma zdravlja, Dječjeg vrtića, sportskog kompleksa…!

I tržnica ne zadovoljava ni minimalne higijensko-tehničke, prostorne, sanitarne ili bilo koje druge tražene i nužne uvjete i svaka ozbiljnija sanitarna i odgovornija sanitarna ili pak tržna inspekcija rad bi odmah zabranila barem na većem dijelu tržnice i za određene proizvode. Utorkom i subotom tržni prostor se “proširi” na sve strane, čak na ulicu i nogostupe, a prodaje se i trguje gdje tko stigne.

Regulacijski plan
Pitanje dislokacije tržnice odavno je aktualizirano, a nova lokacija će biti, prema usvojenim izmjenama i dopunama regulacijskog plana, 100-200 metra dalje, na lokaciju uz sjeveroistočni dio Gradskog nogometnog stadiona i prostor u ratu porušenih i uništenih stotinjak privatnih garaža, na površini od sedam do osam tisuća četvornih metara.

Međutim, kako kažu dužnosnici općinske administracije, problemi su u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima i vlasništvu zemljišta na kojemu bi se gradila gradska tržnica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.