narkobos dolazi kući

Noriega se vraća u Panamu, kaznu će služiti u zatvoru usred džungle

Foto: AFP/PIXSELL
Noriega se vraća u Panamu, kaznu će služiti u zatvoru usred džungle
11.12.2011.
u 12:23
Noriega je na kaznu zatvora osuđen u odsutnosti i to za 11 ubojstava. U zatvoru će ga dočekati specijalna jedinica koja će se brinuti samo o njemu
Pogledaj originalni članak

Manuel Noriega, panamski nemilosrdni narkobos i vojni diktator, vratit će se danas u domovinu kako bi u zatvoru u panamskoj džungli počeo odsluživati svoju 20-godišnju zatvorsku kaznu za ubojstva protivnika tijekom svoje vladavine 80-ih godina prošlog stoljeća.

Noriega, sada 77-godišnjak, s vlasti je svrgnut američkom invazijom 1989., a protekla dva desetljeća proveo je iza rešetaka. Boravio je u zatvoru na Floridi te u Francuskoj osuđen zbog šverca droge i pranja novca tijekom svoje vladavine.

Panamski državni odvjetnik i liječnik pratit će Noriegu na redovnom letu, javlja Reuters, koji je jutros trebao poletjeti iz Pariza.

Povratak Noriege, danas sjene moćnika koji je nekada mahao mačetom dok je držao vatrene govore, neće imati veći politički utjecaj na zemlju koja je zadnjih godina doživjela ekonomski procvat.

Mnogi se pitaju hoće li Noriega vraćajući se u domovinu otkriti tajne svoje vladavine i razjasniti 100-tinjak neriješenih ubojstava i slučajeva nestalih osoba u vrijeme svoje vladavine od 1968. do 1989.

Noriega je na kaznu zatvora osuđen u odsutnosti i to za 11 ubojstava. U zatvoru će ga dočekati specijalna jedinica koja će se brinuti samo o njemu, a zatvor u koji će biti smješten nalazi se nedaleko Panamskog kanala.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.