Ljubuški

Nismo pred blokadama, imamo konkretne projekte

Nismo pred blokadama, imamo konkretne projekte
12.02.2013.
u 10:15
Do kraja veljače usvojiti plan poslovne zone i početi realizaciju
Pogledaj originalni članak

Svečanom sjednicom OV-a Ljubuški, koju je vodio predsjednik Toni Kraljević, okončano je višednevno obilježavanje i proslava Dana općine Ljubuški.

Brojni gosti

Uz općinske dužnosnike na čelu s općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem sjednici su bili nazočni brojni uzvanici i gosti iz županijske, federalne i državne vlasti, među kojima predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Skupštine i Vlade Zapadnohercegovačke županije, Ante Mišetić i Zdenko Ćosić, više skupštinskih zastupnika i županijskih ministara, čelnici susjednih općina, humački gvardijan fra Velimir Mandić te gosti iz Hrvatske, hrvatski konzul u Mostaru Velimir Pleša, dužnosnici Međimurske županije i gradova Čakovca, Duge Rese, Vrgorca, Ploča i drugi.

Općinski načelnik Nevenko Barbarić podnio je ukratko godišnje izvješće o radu izvršne vlasti i osnovne pojedinosti iz planiranog za ovu godinu, istaknuvši najvažnije i najbitnije poslove koji bi stanovnicima Ljubuškog trebali biti od koristi i donijeti rezultate. Za općinski proračun je rekao da imaju dugova, ali i potraživanja, “nismo pred blokadama, kako to neki priželjkuju, imamo plan i znamo kako dalje”. Naglasio je značaj poslovnih mogućnosti koje se stvaraju gradnjom autoceste i graničnog prijelaza Bijača, te otvaranjem poslovne zone Zvirići.

Planirani projekti

- Do kraja veljače usvojit ćemo plan poslovne zone Zvirići i početi je realizirati. Usvojili smo idejno rješenje zapadne obilaznice Ljubuškoga, planiramo dovršiti projektnu dokumentaciju, otpočeti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Za desetak dana potpisat ćemo ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prečistača otpadnih voda u vrijednosti 1,700.000 maraka. Pri kraju je postupak izbora izvođača radova na izgradnji dijela kanalizacijskog sustava u vrijednosti 1,900.000 eura, što su grant sredstva IPA fondova 2010. godine - rekao je uz ostalo načelnik Barbarić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.