LOŠ PLAN

Nespretni pljačkaši napali prije otvaranja NLB banku

Foto: VL FOTO
Nespretni pljačkaši napali prije otvaranja NLB banku
23.06.2010.
u 11:34
Razbojnike su dočekala zaključana vrata NLB banke pa su panično počeli bježati između zgrada
Pogledaj originalni članak

Dva ne baš spretna maskirana razbojnika pokušala su jučer ujutro opljačkati poslovnicu NLB Razvojne banke u banjolučkom naselju Rosulje, ali se ispostavilo da su zapravo uranili. Nakon početne zbunjenosti pred zaključanim vratima, koje su potezali prije otvaranja, panično su počeli bježati s fantomkama na glavi i naoružani pištoljima.

- Prethodno su oko 8.40 sati pješice došli ispred te poslovnice koja se otvara dvadeset minuta kasnije. Umjesto prepada, doslovce su “poljubili” vrata i zbunjeno zastali. Kada su kroz staklena vidjeli radnicu banke s telefonom u rukama, valjda im je postalo jasno da poziva policiju pa su se dali u bijeg. Međutim, njihovim mukama tu nije bio kraj jer su se htjeli skriti u haustoru broj 45, u susjednoj ulici, ali su i tamo naišli na zaključana ulazna vrata, kažu očevici. Budući da su naoružani razbojnici potom umakli između zgrada, brojni policajci s dugim cijevima više od sat vremena su pretraživali svaki ulaz u tome naselju, što je izazvalo još veću uznemirenost.

- U jednom trenutku smo dobili informaciju da su razbojnici utrčali u jedan od haustora. Za samo nekoliko sekundi pred ulazom su se stvorila četiri policijska kola s upaljenim rotacijskim svjetlima, a ubrzo su se pojavili i inspektori. Postojala je sumnja da se razbojnici kriju u jednom od haustora, čiji su krovovi povezani, morali smo blokirati sve ulaze i izlaze, ali nažalost ni to nije dalo nikakve rezultate, navode u policiji, napominjući da je ova pljačka unaprijed bila osuđena na propast jer očito neobaviješteni razbojnici nisu znali da su šalter-stakla ove banke neprobojna. Dok su “do zuba” naoružani policajci po pljusku tragali za pljačkašima, na glavnom semaforu u naselju Rosulje dogodio se vrhunac uzbuđenja zbog dvije eksplozije(!?). I stanovnici su počeli bježati u zaklon, ali se ubrzo ispostavilo da je, u nastalom prometnom kaosu zbog pljačke i poplave, dvojici vozača, koji su pokušavali upaliti svoje automobile, “puklo” iz auspuha. Od muke su se počeli i smijati. Zanimljivo je da opis pljačkaša odgovara opisu dvojice razbojnika koji su jutro ranije iz UniCredit banke u naselju Nova Varoš oteli više od 13.000 maraka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brunobalen
13:45 25.06.2010.

GLUP-GLUPLJI :)