NIKOLA ŠPIRIĆ

Nema sjednice Fiskalnog vijeća bez proračuna

Foto: VL FOTO
Nema sjednice Fiskalnog vijeća bez proračuna
05.03.2011.
u 12:38
Kako stvari stoje, bojim se da će priče o proračunima trajati mnogo duže nego što mi u Vijeću ministara želimo, ocijenio je Špirić
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je jučer da neće zakazati sjednicu Fiskalnog vijeća BiH dok na razini entiteta i BiH ne bude postignut dogovor o okvirnom proračunu za razdoblje od 2011. do 2013.. “Sazvat ću sjednicu Fiskalnog vijeća BiH kada dobijem uvjeravanja da su približeni stavovi, jer do tada je kontraproduktivno održavati sjednice za koje se unaprijed zna da neće rezultirati dogovorom”, rekao je Špirić.

Naglasio je da ima osjećaj da su strane svakim danom sve udaljenije, dodajući da “inat politika”, kako je nazvao ponašanje političara u BiH, nije ključ uspjeha. “Političke vijesti još nisu dobre, nema konstituiranja vlasti na federalnoj razini, niti na razini BiH i, kako stvari stoje, bojim se da će priče o proračunima trajati mnogo duže nego što mi u Vijeću ministara želimo”, ocijenio je Špirić i naveo da se “razvila utakmica u kojoj, unatoč oskudnosti sredstava, svatko nastoji zagrabiti što više još nepostojećeg novca”. Kazao je da bi bilo dobro da se uskoro uspostavi vlast i kreira proračun.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.