ZLATKO LAGUMDŽIJA

Neću dati ostavku, neka me smijene ako mogu

Foto: Reuters/Pixsell
Neću dati ostavku, neka me smijene ako mogu
17.08.2012.
u 10:20
Na upit novinara je li slučajno ili namjerno u spominjanju šestorke ispustio novog lidera stranke koja čini parlamentarnu većinu - Fahrudina Radončića, Lagumdžija je odgovorio da je umoran,
Pogledaj originalni članak

Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH poručio je jučer u Sarajevu kako neće dati ostavku, te da oni koji to od njega žele formiraju parlamentarnu većinu i smijene ga. “Nisam uradio ništa protuustavno. Očigledno je da su Sulejman Tihić i Milorad Dodik sad na istoj strani. Ako me žele smijeniti nek formiraju parlamentarnu većinu i onda nema problema, bio sam i na vlasti i u oporbi, pa mogu opet biti u oporbi, ali sam neću, na ovakav način, i zato što to netko od mene zahtjeva dati ostavku, rekao je jučer na konferenciji za novinare Zlatko Lagumdžija.

Sedmi putnik

Na upit novinara je li slučajno ili namjerno u spominjanju šestorke ispustio novog lidera stranke koja čini parlamentarnu većinu - Fahrudina Radončića, Lagumdžija je odgovorio da je umoran, ali da on nije nikoga ispustio, kako je rekao, jer Sulejman Tihić je za njega već odavno sedmi putnik u pregovorima šestorke. “Ne znam kada će biti održan sastanak šestorke, ali vjerujem da sam ja prva točka dnevnog reda. Drago mi je zbog toga kao i Miloradu Dodiku i jedva čekam da o meni razgovaramo”, rekao je Lagumdžija, te novinare uputio da o sastanku pitaju Božu Ljubića, lidera HDZ-a 1990. koji je zadužen da organizira sastanak. Novinari su jučer zatražili od Lagumdžije informaciju o tome koliko je koštao iznajmljeni zrakoplov koji je izaslanstvo Ministarstva vanjskih poslova BiH koristilo za odlazak u posjet Saudijskoj Arabiji. Lagumdžija se potom okomio na Javni servis komentirajući kako je novinarima važniji privatni zrakoplov, nego svrha njegove posjete Meki.
“Čime sam letio nije važno, tamo sam išao kako bih razgovarao o poziciji građana BiH koji se nalaze u Siriji, te na četvrtu konferenciju summita Organizacije islamskih zemalja”, rekao je Lagumdžija. On je ustvrdio kako je iznajmljeni zrakoplov koštao 8000 KM, te potvrdio da ova letjelica jeste u vlasništvu Fahrudina Radončića, te da bi četveročlano izaslanstvo koje je išla u Meku karte redovitim letom koštale minimum 20.000 KM. Na novinarski prigovor kako je mogao iznajmiti zrakoplov čovjeka za koga je tvrdio da je kriminalac tijekom izbora, Lagumdžija je odgovorio da je on kao ministar vanjskih poslova i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH obvezan prihvatiti najpovoljniju ponudu, te da bi tako postupio sve i da se njegovo mišljenje o Fahrudinu Radončiću nije promijenilo. Upozorio je kako je BiH jedina zemlja koja nema zrakoplova za potrebe državne delegacije, te da to imaju i zemlje mnogo siromašnije od BiH.Komentirajući izjavu Milorada Dodika, predsjednika RS-a “da je BiH okov za Republiku Srpsku i da se u Federaciji BiH osjeća kao stranac”, Lagumdžija je istaknuo da je BiH demokratska zemlja i da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje.

Ekonomska suradnja

“Nisam zabrinut zbog takvih izjava. Svako može govoriti što hoće, dok se ponaša u skladu s Ustavom i zakonima ove zemlje”, rekao je Lagumdžija. Lagumdžija je rekao da je posjetu Saudijskoj Arabiji iskoristio i kako bi razgovarao o ekonomskoj suradnji s arapskim zemljama, te najavio kako su oni zainteresirani u ulaganja u infrastrukturu u BiH. Istaknuo je da je ovaj put iskoristio kako bi dogovorio načine na koji će Jordan i turska pomoći bh. građane koji bježe iz Sirije. (ri)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
13:07 18.08.2012.

Ovaj siledzija je vise bahat i od Dodika.