Busovača

Napretkov dom je stjecište i središte mladih i kulture

Foto: Zvonimir Čilić
Napretkov dom je stjecište i središte mladih i kulture
02.04.2012.
u 12:09
U podružnici HKD Napredak Busovača trenutno djeluje više od 150 članova u brojnim sekcijama
Pogledaj originalni članak

Redovita sjednica Središnje uprave HKD Napredak u subotu je održana u Busovači, koja je došla na red jer mi to i inače prakticiramo kako bi decentralizirali rad i djelovanje Napretka.

Aktivna podružnica

Uz to, Busovača ima lijepi i funkcionalni novoizgrađeni Napretkov dom s brojnim sadržajima, a naša podružnica ovdje u Busovači je vrlo aktivna, pa je i to odgovor na pitanje: “Zašto Busovača”, kazao je novinarima, pred početak sjednice Središnje uprave, predsjednik HKD Napredak dr. Franjo Topić. Predsjednik je ovom prilikom uputio i čestitke podružnici u Busovači koju uspješno vodi prof. Josip Križanović, te svim građanima ovoga srednjobosanskog gradića koji, na bilo koji način podržavaju i pomažu rad i djelovanje HKD Napredak. Prema riječima dr. Topića na sjednici s čak sedamdesetak točaka dnevnoga reda, raspravljat će se o Napretkovu domu na Trebeviću, o problemima s kafe slastičarnom Imperijal, koji nastaju i traju zbog ne donošenja zakona o denacionalizaciji. Raspravljat će se i o statusu Nogometnog kluba SAŠK Napredak, te o odluci o podizanju spomen-obilježja Andriću i Prelogu, dvojici nobelovaca iz BiH, stipendistima HKD Napredak, koje će se graditi u Mostaru skupa s Maticom u tom gradu. Bila je ovo i prilika da nešto o radu i djelovanju HKD Napredak, podružnica u Busovači, kaže njezin predsjednik prof. Josip Križanović. “Odluku da se sjednica Središnje uprave održi u Busovači, u prostorijama Napretkova doma, doživljavamo kao veliko priznanje, a bit će nam i poticaj u budućem radu”, kazao je Križanović istaknuvši kako u podružnici trenutno djeluje više od 150 članova u tri folklorne sekcije, u dvije kazališne, u tamburaškoj, humanitarnoj...! Križanović je posebno apostrofirao novoizgrađeni Napretkov dom s više od 1200 metara četvornih korisnog prostora.“

Kino dvorana

“Naš dom je stjecište i središte mladih i svih kulturnih događanja. Kino dvorana u ovom domu jedna je od najljepših i najfunkcionalnijih u BiH, imamo lijepi kafe prostor..., a u domu su svoje mjesto našle razne udruge, i organizacije, Gradska knjižnica, radiopostaja Busovača...! Ovaj projekt začet je 1998., u vrijeme predsjednice Lucije Vujica”, naglasio je Josip Križanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.