bešćutni britanac

Napravio 17 djece da bi živio od doplatka, osuđen za smrt njih 6

Foto: Reuters/PIXSELL
Napravio 17 djece da bi živio od doplatka, osuđen za smrt njih 6
03.04.2013.
u 11:22
Presudu za smrt djece u dobi od pet do trinaest godina bešćutni otac Mike Philpott dočekao je sa smiješkom na licu, a okupljene u sudnici ''počastio'' je psovkama i poručio im kako još ništa nije gotovo
Pogledaj originalni članak

Sud u Nottinghamu osudio je u ponedjeljak Micka Philpotta (56), njegovu petu suprugu Mairead i prijatelja Paula Mosleya za podmetanje požara u kojem je u svibnju prošle godine u Derbyju poginulo šestero od ukupno 17 Mickove djece.

Presudu za smrt djece u dobi od pet do trinaest godina bešćutni otac dočekao je sa smiješkom na licu, a okupljene u sudnici ''počastio'' je psovkama i poručio im kako još ništa nije gotovo, javlja Daily Mail.

Besposleni narkoman Philpott preživljavao je od socijalnih davanja za djecu koja su godišnje iznosila oko 70.000 eura. Požar je podmetnuo nakon orgijanja sa ženom i prijateljem i to kako bi se osvetio bivšoj ljubavnici Lisi Willis (29) koja ga je napustila i odselila iz kuće u kojoj je živjela s njim, njegovom suprugom i 17-ero djece. Lisa je sa sobom odnijela 1200 eura socijalne pomoći, a samo nekoliko sati nakon požara trebala se suočiti s Mikeom na sudu oko skrbništva nad djecom. On ju je danima prije toga optuživao za prijetnje i u nekoliko navrata prijavljivao policiji. Skovao je plan o podmetanju požara. Cilj mu je bio inscenirati spašavanje djece kako bi u javnosti ispao heroj te od gradskih vlasti dobio na korištenje novu kuću. Kada se vatrena stihija izmakla kontroli i odnijela živote šestero mališana, za podmetanje požara optužio je Lisu.

No Mike se neposredno nakon smrti djece ponašao krajnje neumjesno, što je izazvalo sumnju policije. U nekoliko se navrata šalio u mrtvačnici, svoju je djecu pred policijskom službenicom nazvalo malim gov...., a pojavio se i na jednom roštiljanju i karaoke zabavi, gdje je pjevao pjesme Elvisa Presleya. Uočeno je i da su on i žena jednokratnu pomoć za pokop mališana utrošili u kupnju novih tenisica i sportske opreme. Bešćutnost je išla tako daleko da su htjeli unovčiti i plišane medvjediće koje su ožalošćeni građani ostavljali na grobu njegove djece.

>>Petero djece poginulo u požaru, za požar osumnjičena mlada žena

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.