ŠIROKI BRIJEG

Nakon tri godine na Pecari, Manuel Varea mijenja klub

Nakon tri godine na Pecari, Manuel Varea mijenja klub
12.06.2012.
u 09:45
Bivši član velikog Velez Sarsfielda, argentinskih i kolumbijskih klubova odlazi u Ravan Baku
Pogledaj originalni članak

Ugovor sa Širokim Brijegom mi je istekao, nemam ga namjeru obnoviti. Nemam što tajiti, svoju nogometnu karijeru ću nastaviti u Azerbajdžanu, u prvoligaškom klubu Ravan Baku. Evo, baš sada sređujem papire i već u sljedeći ponedjeljak letim u Azerbajdžan, rekao nam je Varea.

Zadivio gledatelje

Kad je Argentinac u ljetu 2009. u pretkolu Europske lige debitirao za Široki protiv austrijskog Sturma, zadivio je i gledatelje i stručnjake. Austrijanci su ga odmah htjeli otkupiti, ali na Pecari su procijenili kako nema smisla odmah prodati igrača koji je tek stigao. Omaleni napadač, koji izgledom i načinom igre podsjeća na zemljaka Messija (mada kaže da mu je uzor drugi Argentinac, Batistuta) s lakoćom je postizao pogotke. U sezoni 2009./’10. zabio ih je 16. Jedno vrijeme tražio ga je i Hajduk, onda je lom noge zaustavio njegov razvoj. Dugo se liječio, nakon toga sporo vraćao u formu. Ipak, u prošlom je prvenstvu (21 nastup) zajedno s Wagnerom bio prvi strijelac kluba (obojica su postigli po osam pogodaka):

-U novi klub idem uz pomoć jednog argentinskog menadžera. U Ravanu igraju još dvojica mojih zemljaka, a saznao sam kako u Azerbajdžanu igraju još tri Argentinca. Za Ravan igraju i dvojica Srba (kapetan Miloš Zečević i Nemanja Vidaković, te Bišćanin Ekrem Hodžić, bivši nogometaš Jedinstva i Veleža, a tamo je jedno vrijeme igrao i bivši član Zrinjskog Ilija Prodanović - p.p.). Nadam se kako ću se lako prilagoditi. Financijski uvjeti su odlični, ali nemojte pitati za detalje. Klub je utemeljen tek prije tri godine. U tek završenom prvenstvu osvojio je osmo mjesto. Ambicije vlasnika su velike, meni je sve to izazov. Ostalo ću saznati kad stignem u Baku.

Blatter na otvaranju

Malo smo “čačkali” i saznali kako Ravan Baku igra na malom “slatkom” stadionu, koji prima 6500 gledatelja i na čijem su otvaranju bili čelnici Fife Sepp Blatter i Uefe Michel Platini. Na predstojećem Svjetskom kupu za žene 2012. (U 17), kojemu je Azerbajdžan domaćin, na ovom stadionu igrat će se nekoliko utakmica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.