DOZNAJEMO

Najava prosvjeda tjera Hrvate i Srbe iz Sarajeva

Najava prosvjeda tjera Hrvate i Srbe iz Sarajeva
28.06.2013.
u 09:15
Hrvatske političke stranke zauzimaju se za nastavak rada Parlamenta, ali uz jasna jamstva da se neće ponoviti scenarij s početka lipnja s talačkom krizom institucija BiH
Pogledaj originalni članak

Novi prosvjedi najavljeni za ponedjeljak, 1. srpnja prouzročit će nove političke napetosti i dovesti do produženja blokade rada Parlamenta, a nije isključeno niti da to izazove probleme s funkcioniranjem Vijeća ministara BiH. Po dostupnim informacijama, sve policijske i sigurnosne agencije već motre najave prosvjeda, a posebno zbog najave da bi se prosvjedi ponovno mogli rezultirati talačkom krizom ili pak prerasti u nasilni obračun s vlašću.

Većina u Zagrebu


No, jedno je sigurno, visoki dužnosnici upravo toga dana bit će u Zagrebu gdje se održava ceremonija povodom ulaska RH u EU. Inače, poziv na novo masovno okupljanje pred sjedištem Parlamenta BiH uputila je skupina koja se naziva “JMBG za sve”. U međuvremenu je Vijeće ministara donijelo uredbu po kojoj se izdaju matični brojevi, a predsjedatelj Vjekoslav Bevanda najavio je da je spreman u parlamentarnu proceduru uputiti još jedan, treći prijedlog oko ovoga zakona.

Nove blokade

No, kako doznajemo, najava prosvjednika da će ponovno blokirati institucije, a u međuvremenu se u širokom luku zaobilaze prije svega institucije FBiH za koju se vezuje najveći broj problema u zemlji, sugerira da se radi o pokušaju dijela bošnjačkih stranaka da problem adresiraju na državu. Upravo zbog toga hrvatski i srpski predstavnici će sljedećih dana donijeti odluku kako će postupati. Izvjesno je da će doći do nove blokade rada Parlamenta, a moguće i Vijeća ministara BiH ponajprije zbog izostanka prihvaćanja odgovornosti i donošenja mjera od federalne i sarajevske županijske policije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.