Nove igrice

Naj-igrice Čudovišta i pucačina

Foto: VL FOTO
Naj-igrice Čudovišta i pucačina
11.09.2011.
u 12:54
Čekanje na nastavak omiljene igre za prave fanove 
čini se kao cujela vječnost
Pogledaj originalni članak

Za prave gamere i one koji tek počinju otkrivati računalne igrice i igrice na konzolama poput PlayStationa ili XBOX-a, vrijeme do božićnih blagdana nudi pregršt novih naslova i nastavaka već popularnih igrica. Svjetske premijere nekada su u Hrvatskoj kasnile i do mjesec dana, no globalna umreženost čini ih dostupnima odmah.

Zaluđeni dječaci

Svaka igrica može se kupiti online odmah ili izravno od proizvođača. Ipak, kako kaže Robert Dropučić, vlasnik Crovortexa, poznatog PC game shopa, koji u svojoj trgovini u zagrebačkoj četvrti Prečko prodaje doslovno sve, još uvijek su kupci nepovjerljivi prema online kupnji igrica i vole u rukama fizički imati kutiju s DVD-om i uputama za igru. Tijekom godina kazuje, svakako je najveći hit bila igrica World of Warcraft, slijede je Call of Dutie i Battlefield. Nogometni fanovi kupuju sva nova izdanja bilo FIFA ili PES-a, a tu su, naravno, i ljubitelji brzina. I da, mahom se radi o muškoj populaciji koja je zaluđena igranjem, djevojčice se puno rjeđe zaustavljaju pred policama s igricama a najdraži su im Simsi, dodaje R. Dropučić.

Multiplayer i samo multiplayer

U današnje vrijeme, tvrde gameri, mogu se doslovno izabrati nove igrice za svaki dan u godini. A više se cijene igrice koje nude mogućnost uključivanja igranja više igrača odnosno multiplayer igre, i to online. Igrica je bilo i prije, no internetska veza tek sada dostiže prave brzine. Danas i putem mobilne mreže može se bez problema spojiti i igrati. Jer, svima je draže pobjedu postići nad igračima iz, primjerice, Velike Britanije, nego svladati singleplayer scenarij koji se vrlo brzo uvježba, iako i tamo još postoje dobri primjeri poput Assassins Creeda.
Veliko je iskušenje industriji web, sve više njih odlučuje integrirati igre na društvene mreže, zadnji primjer su Simsi na Facebooku. No, očekuje se da će se uskoro igrati Battlefield 3 putem Fejsa. iako je EA (poznata tvrtka kreator igrica) krenuo sličnim putem, ove godine pustio je FPS baziran na Battlefield 2, riječ je o Battlefield Play4free čiji naslov odaje da je igra besplatna i pokreće se preko web preglednika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.