U ČETIRI SETA

Nadal uzeo US Open u finalu s Đokovićem: Nole, bit ćeš najbolji!

Foto: Reuters/Pixsell
Nadal uzeo US Open u finalu s Đokovićem: Nole, bit ćeš najbolji!
10.09.2013.
u 08:13
- Nitko drugi ne može dovesti moju igru do ovih granica osim Novaka - kazao je Španjolac nakon sjajno odigranog meča
Pogledaj originalni članak

Rafael Nadal pobjednk je US Opena! U teniskom klasiku svladao je Novaka Đokovića sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:1 i tako uzeo svoju drugu titulu u Flushing Meadowsu te 13. Grand Slam u karijeri ukupno.

Prvi set prvi tenisač svijeta loše je odigrao, Nadal mu je uzeo servis za 2:1 te ga breaknuo na 5:2 i uzeo prvu dionicu. U drugom setu, Đoković se razbudio, poveo s 1:0 te imao dva breaka na što je Nadal izjednačio. Španjolac tada griješi, Đoković odlazi na 4:2 da bi ga Nadal opet breaknuo, no Nole ipak uspijeva dobiti sa 6:3.

Ključni trenutak dogodio se u trećem setu kada se Nadal izvlačio iz teških situacija. Đoković je odmah na početku ima break prednosti kojeg gubi u šestom gemu, a kod 4:4 je imao tri break lopte koje Nadal spašava, te uzima treći, a onda bez problema i četvrti set.

- Nitko drugi ne može dovesti moju igru do ovih granica osim Novaka. Novak, imaš veliku karijeru i siguran sam da ćeš ju završiti kao najbolji - rekao je Nadal, a Nole dodao:

- Čestitam Rafaelu. Definitivno je zaslužio osvojiti ovaj trofej. Bila mi je čast igrati ovdje i vratit ću se i sljedeće godine.

Španjolac nakon ovog meča u međusobnim ogledima protiv Srbina vodi 22:15, a bila mu je ovo 60. pobjeda sezone uz samo tri poraza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.