NEMA VIŠE HRVATA

Nadal i Federer neokrznuti do osmine finala US Opena

Foto: Reuters/Pixsell
Nadal i Federer neokrznuti do osmine finala US Opena
01.09.2013.
u 16:15
Ivan Dodig nastavlja s nadmetanjem u konkurenciji parova, a Ivo Karlović napušta New York zadovoljan. Kaže: - Odavno nisam igrao tako dug i naporan meč kao protiv Blakea i zato protiv Wawrinke nisam imao snage
Pogledaj originalni članak

Glavni favoriti za pobjednika teniskog US Opena - Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer i Andy Murray - stigli su do osmine finala gotovo neokrznuti. Posebno su dominantni bili Nadal (od kojega je stradao i naš Ivan Dodig) i Roger Federer. Rafa u New Yorku nije izgubio niti jedan gem na svom servisu a iza njega je već i 18 pobjeda u nizu na betonskoj podlozi. Švicarac je protiv Francuza Mannarina (6:3, 6:0, 6:2) postigao 22. pobjedu (uza samo jedan poraz) u noćnim mečevima na stadionu Arthura Ashea.

- Uvijek postoji mali pritisak kad igram na tom terenu, no večeras sam odlično koristio servis i vjetrovite uvjete. Više me nije strah moguće ozljede (mučila su ga leđa - op. a.) i sretan sam da punom snagom mogu hvatati svaku loptu, bez čega se ovaj turnir ne može osvojiti - kazao je Federer, koji protiv sljedećeg suparnika, Španjolca Robreda, ima stopostotni učinak 10-0!

Ispadanjem Dodiga protiv Nadala Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji. Dodig (kao i Mikica)  još nastavlja nadmetanje na turniru parova, zajedno s Brazilcem Melom, a Ivo Karlović odlazi iz New Yorka zadovoljan.

- Moram biti zadovoljan postignutim na US Openu. Prošao sam kvalifikacije i dobio meč u pet setova, vrativši se iz 0:2 potonuća. Dugo već nisam igrao tako dug i naporan meč kao protiv Blakea i zato protiv Wawrinke nisam imao snage - napomenuo je div sa Šalate.

A od nedjelje su u igri i naši najbolji juniori: Ana Konjuh i Jana Fett među djevojkama i Borna Ćorić među dečkima. 

>> Nadal bez poteškoća izbacio Dodiga iz US Opena

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.