Ekspedicija

Na Kilimandžaru

Foto: VL FOTO
Na Kilimandžaru
25.01.2012.
u 10:43
Prva koja je došla do cilja i inače prva Hercegovka na Kilimandžaru je Sanda Mišetić
Pogledaj originalni članak

“Reče Zaplotnik : ‘Tko traži cilj, ostat će prazan kad ga dosegne, tko pak nađe put cilj će uvijek nositi u sebi.’’

Ja se ipak nadam da ćemo mi, prije svega, dosegnuti cilj (praznini unatoč), a možda i pronaći put, napisao je Josip Kvesić, jedan od članova hercegovačke ekspedicije na Kilimandžaro, netom prije polaska u Afriku. Što reći, Hercegovci su, u sastavu: Sanda Mišetić, Josip Kvesić, Luka Mandić, Ante Tomić, Marko Tomić i Vjekoslav Gašpar se uspjeli dočepati najvišeg vrha Afrike! Jučer ujutro u 4.30 sati po srednjeeuropskom vremenu popeli su se na 5 895 metara nadmorske visine na vrh Uhuru. Uspjeli su se javiti u emisiju Ritam grada Radija Dobre vibracije, a o svojim dojmovi o usponu, te doživljajima surove hladnoće govorio je Josip Kvesić.

- Prva četiri dana imali smo super vrijeme, poslužilo nas je svaka čast. Jučer smo imali naporan dan. Jučer ujutro u 9.30 sati (ponedjeljak nap.a.), počeli smo hodati i došli smo u bazni kamp tek u četiri sata, i oko 11 sati smo krenuli prema vrhu, kazao je Kvesić. Ponedjeljak večer nije im donio nimalo lijepo vrijeme. - Bilo je užasno. Puhalo je. Ti napraviš dva koraka naprijed, a ono te vrati jedan nazad. Temperatura je bila ispod -20 stupnjeva. Voda nam se smrzla. Imali smo malo čaja i to nas je izvuklo, kazao je Kvesić.

- Prva koja je došla na cilj i prva Hercegovka koja se popela na Kilimandžaro je Sanda Mišetić. Svi smo živi i zdravi, kazao je za RDV Josip Kvesić dodavši kako se u Hercegovinu vraćaju u nedjelju ujutro.

Veliki uspjeh za hercegovačku ekipu, a Večernjak im ovom prigodom čestita!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.