UHIĆENJE

Na granici BiH pao kurir narkomafije iz Crne Gore

Foto: VL FOTO
Na granici BiH pao kurir narkomafije iz Crne Gore
12.04.2011.
u 09:36
Prilikom pretresa vozila pronađeno je više od 20 kilograma skunka
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Aleksandra Živkovića (31) iz crnogorskog mjesta Bar, nastanjenog u Ulcinju, osumnjičenog da je izvršio kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama. Naime, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju zatražio je pritvor nakon što je Granična policija BiH lišila slobode Aleksandra Živkovića.

Pao Crnogorac

- Osumnjičeni je uhićen na graničnom prijelazu Klobuk u općini Trebinje gdje je došao putničkim motornim vozilom kojim je sam upravljao. Prilikom pretresa vozila pronađeno je 20,73 kg opojne droge marihuane (skunk), za koju je istragom utvrđeno da ju je osumnjičeni nabavio u Crnoj Gori, a koja je bila skrivena u vozilu i upakirana u providnu vakuumiranu najlonsku foliju. Aleksandar Živković osumnjičen je da je ovu drogu prevezao preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljnje prodaje u zemlje zapadne Europe. Osumnjičeni je na ovaj način neovlašteno vršio međunarodni prijevoz radi prodaje supstancije koja je zabranjena Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloporabe opojnih droga.

Droga u kombiju

Određivanje mjere pritvora predloženo je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, a zbog činjenice da je osumnjičeni državljanin Republike Crne Gore, da na području Bosne i Hercegovine nema prijavljeno prebivalište niti boravište, da je zatečen u izvršenju kaznenoga djela za koje se može izreći zatvorska kazna u trajanju od najmanje tri godine, i da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao napustiti BiH i postati nedostupan tijelima gonjenja, čime bi bilo onemogućeno, kako provođenje istrage, tako i provođenje postupka pred Sudom BiH, izvijestili su iz državnoga Tužiteljstva. Prema dostupnim fotografijama, osumnjičeni je drogu prevozio u kombiju, i to skrivenu u prtljažniku. Kako se navodi, ranije nije bio poznat kao kurir narkodilera na balkanskoj ruti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.