SKUNK

Mostarac u golfu bez broja vozio 41 kg droge kao smeće

Foto: VL FOTO
Mostarac u golfu bez broja vozio 41 kg droge kao smeće
01.03.2011.
u 08:53
Umjesto očekivane naplate “masne” novčane kazne za niz počinjenih prometnih prekršaja, policajci su tako slučajno naletjeli na “jackpot” vrijedan između 80.000 i 100.000 maraka
Pogledaj originalni članak

Policija se dala u potragu za korpulentnijim Mostarcem koji je, sumnja se, malo prije preksinoćne noći napustio golf bijele boje pun droge te pobjegao u šumu. Prethodno je izbjegao dvije ophodnje koje su ga pokušale zaustaviti zbog prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu u središtu Jablanice (!?), kada se vozilom bio sklonio iza kamiona od policajca na cesti. Kako je šleper dug i spor, nije stigao izbjeći crveno pa se odbio zaustaviti na znak stop. Tek nakon toga se vidjelo da ima dvije različite registarske oznake, koje su ranije najvjerojatnije ukradene s opel corse u Sarajevu i golfa u Mostaru.

Stisnuo je po gasu i odmah skrenuo prema Prozoru, da bi nakon toga izbjegao i drugu kontrolu te je desetak kilometara dalje, u mjestu Sovići, pobjegao iz vozila u čijem prtljažniku su bile dvije svezane velike crne vreće za otpad. Umjesto očekivane naplate ‘masne’ novčane kazne, policijci su tako slučajno naletjeli na jackpot vrijedan između 80.000 i 100.000 maraka. Budući da su ga vidjeli, upravo prema opisu trenutačno postoje indicije o vozaču iz Mostara, za kojim se intenzivno traga. Zapravo, kako se moglo čuti na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji u MUP-u HNŽ-a u Mostaru, pokušava se raskrinkati čitava skupina koja je sudjelovala u krijumčarenju. Sudeći prema većoj količini zaplijenjene droge, pretpostaviti je da je plijen izravno došao s narkotržišta Crne Gore, čije pošiljke uglavnom preko divljih graničnih prijelaza neometano ulaze u istočnu Hercegovinu.

Opet prema ruti kojom se kurir kretao, drži se da je droga bila namijenjena hrvatskom tržištu, gdje vrijednost raste dvostruko. Kada se to još i raspača u “šibice”, govori se o stotinama tisuća maraka dilerske zarade. Također neslužbeno, inspektori su jučer rastavljali golf kako bi našli, uz otiske, i tragove na brisanim brojevima šasije. Zatečeni izbrisani broj na motoru ukazuje da se radilo o vozilu za posebne namjene. Igrom slučajnosti, lani je u samo dan razlike na ovom području zaplijenjeno 11 kg skunka, pronađenih u pomoćnim prostorijama izvanbračnih supružnika. Da je policija tada kojim slučajem upala nešto ranije, računa se da bi zatekli puno veću količinu koja je očito već dalje otišla. Suprug je priznao pa je dobio dvije godine zatvora, a žena godinu. Godinu prije na tome području je otkrivena plantaža od 250 stabljika pa je vlasnik u međuvremenu osuđen na 3 godine zatvora.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.