Napad na konzulat

Molotovljevim koktelima napadnut hrvatski konzulat u Düsseldorfu

Foto: Arhivska fotografija
molotov koktel
Foto: Arhivska fotografija
vjekoslav križanec
Foto: Arhivska fotografija
policija, polizei
29.09.2010.
u 13:44
Vatra je brzo ugašena, a u gašenju su pomogli zaposlenici iz obližnjeg studija za tetoviranje.
Pogledaj originalni članak

Danas oko podneva napadnut je Generalni konzulat RH u Düsseldorfu, potvrdili su za Večernji.hr iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Doznajemo da je napadač 56-godišnji Hrvat koji je bacio dva molotovljeva koktela pred ulaz zgrade konzulata. Potom je htio pobjeći u tramvaj, no zaustavio ga je radnik na cesti, svladao ga i zadržao do dolaska policije.

Vatra je brzo ugašena, a u gašenju su pomogli zaposlenici iz obližnjeg studija za tetoviranje.

Iako su mnogi mediji prvotno javili da su ozlijeđene tri osobe, iz MVP-a su nam potvrdili da nijedan djelatnik konzulata nije ozlijeđen. Glavni konzul Vjekoslav Križanec nakon incidenta sišao je u prizemlje, u prostoriju koja se od požara ispunila dimom, te je zbog udisanja dima nakratko završio u bolnici. No ubrzo se vratio iz bolnice bez ikakvih posljedica.

Ekskluzivno za Večernji list napad je komentirala vlasnica obližnjeg salona za tetoviranje Nimet Doenertas:

- Upravo u trenutku kad se dogodio napad jedan je naš klijent izlazio iz salona. Odmah je povikao "požar, požar" pa smo svi izašli na ulicu i krenuli gasiti požar. Pokraj konzulata vidjeli smo jednog muškarca starog oko 60 godina, normalno odjevenog, koji je nešto bijesno vikao o ratu. Vikao je na njemačkom jeziku. Neki ljudi su počeli za njim trčati i svladali su ga, a mi smo otišli gasiti požar.


Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.