KOŠARKA

Mladi Posušani potajno se nadaju izneneđenju na svom parketu

Foto: VELIMIR BEGIĆ
Mladi Posušani potajno se nadaju izneneđenju na svom parketu
28.05.2010.
u 09:19
Ovo je već velik uspjeh i naš cilj je ispunjen. Ovo je uspjeh ne samo posuške nego i hercegbosanske košarke, kazao je trener KK Posušje Robert Jurišić
Pogledaj originalni članak

Ovog vikenda znat će se i juniorski prvaci BiH u košarci. Na završnici u Posušju, na kojoj će uz domaćina nastupiti i KK Bosna te KK Sloboda, ljubitelji sporta pod obručima moći vidjeti kakva je budućnost ovdašnje košarke.

Cilj je ispunjen

U Posušju su presretni da im je pripala organizacija ovog natjecanja pored većih centara Tuzle i Sarajeva, ali u Savezu znaju koliko Posušani vole košarku i koliko dobrih mladih igrača tu ima. Gotovo cijelu sezonu okosnica posuške juniorske momčadi igrala je među seniorima u ligi Herceg Bosne, ostvarivši i tu zapažen rezultat. Drugo mjesto i finale doigravanja s Bosnom.

- Ovo bi za Posušje trebao biti veliki sportski događaj, kazao je trener i v.d. predsjednika KK Posušje Robert Jurišić govoreći o ambicijama. One su velike, čak do trofeja, ali ciljevi su skromniji.

- Ovo je već veliki uspjeh i naš cilj je ispunjen. Ovo je uspjeh ne samo posuške nego i hercegbosanske košarke. Mi smo jedina momčad iz ovoga dijela država koja je s juniorima otišla ovako daleko i doista očekujemo da ovaj vikend u Posušju bude praznik košarke, kazao je Jurišić ponosan na svoje košarkaše.

- Ovaj uspjeh nije slučajan. Cijelu sezonu je trebalo igrati da bi se došlo do ovoga uspjeha i završnice juniorskog košarkaškog prvenstva BiH, objašnjava Jurišić. Nakon ovoga Posušani će odraditi još jedan turnir u Zadru, a trenirat će se tijekom cijelog ljeta. Utakmicama u Posušju završava službeni dio sezone. Neki košarkaši završavaju svoje igre za Posušje. Ante Čutura gotovo sigurno odlazi, a mladi igrači koji će igrati na ovom turniru, Marko Ramljak i Ivan Begić, također imaju nekoliko ponuda, a pozvani su i u hrvatsku reprezentaciju.

Raspored utakmica

- Nadam se da će Ramljak i Begić još ostati kod nas. Barem jednu sezonu, dok završe školovanje, kazao je Jurišić i pozvao sve ljubitelje košarke da napune posušku dvoranu i pomognu mladićima na putu prema trofeju. U Petak 28.05 u 19:30 sati igraju KK Posušje - KK Sloboda, dan kasnije u 19:00 sati sastat će se KK Sloboda - KK Bosna, a u nedjelju u 20 sati igrat će KK Bosna - KK Posušje. Ulaz je slobodan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.