RADI U SUDU BIH

Mlada Ljubušanka uhićena zbog sumnje u odavanje tajni

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Mlada Ljubušanka uhićena zbog sumnje u odavanje tajni
18.05.2012.
u 09:56
Federalna uprava policije uhitila je jučer pripravnicu Suda BiH Željku B. iz Ljubuškog zbog sumnje da je odavala službene tajne
Pogledaj originalni članak

Federalna uprava policija uhitila je jučer pripravnicu Suda BiH Željku B. iz Ljubuškog zbog sumnje da je odavala službene tajne. Kako navode iz policije, u sklopu ove akcije pretresena je njena obiteljska kuća u Ljubuškom, u kojoj žive njeni roditelji, kao i stan u Istočnom Novom Sarajevu, koji je privremeno koristila. Međutim, o kojim službenim tajnama koje je Željka B. otkrila u policiji i Tužiteljstvu je riječ ne žele otkrivati, navodeći da će biti poznati po okončanju istrage. Mersiha Novalić, glasnogovonica FUP-a, nije mogla potvrditi, ali ni demantirati neslužbenu informaciju o identitetu osumnjičene i samo je navela da je u tijeku kriminalistička obrada nad jednom osobom.

- Jedna osoba privedena je u službene prostorije FUP-a zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, odavanje službene tajne i povreda tajnosti postupka, rekla je Novalić.

Prema njenim riječima akcija uhićenja realizirana je po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, a istodobno su izvršeni pretresi na dvije lokacije.

- Inspektori kriminalističke policije jučer ujutro izvršili su pretrese na području Zapadnohercegovačke županije i Istočnog Sarajeva. Tijekom pretresa istražitelji su oduzeli određene predmete koji su zanimljivi za dalju istragu, a koji će biti vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije, rekla je Novalić. Cijeli slučaj nisu željeli komentirati ni u Sudu ni u Tužiteljstvu BiH pa je ostalo nejasno jesu li u pitanju ‘dugi jezici’ ili koristoljublje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.