ISTRAGA

Ministar Humo prijetio ubojstvom policajcima

Foto: VL FOTO
Ministar Humo prijetio ubojstvom policajcima
14.01.2011.
u 10:14
Popivši bocu Johnny Walkera u kafiću u blizini zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ministar gospodarstva Esad Humo valjda je skupio dovoljno hrabrosti pokucati na vrata svoje nekadašnje intimne prijateljice
Pogledaj originalni članak

Popivši bocu Johnny Walkera u kafiću u blizini zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ministar gospodarstva Esad Humo valjda je skupio dovoljno hrabrosti pokucati na vrata svoje nekadašnje intimne prijateljice, koja stanuje u prizemlju zgrade u Ulici Alekse Šantića, preko puta mostarskog zatvora. Prethodno ju je mjesecima uzalud pozivao na telefon.

Taj obiteljski čovjek parkirao je ‘svoj’ službeni audi A4 i počeo dozivati, ali mu ona nije htjela otvoriti pa je ljutiti ministar zgrabio kamenice i razbijao prozore. Uznemireni stanari su pozvali policiju, a ministar je jednog od njih čak dva puta koljenom udario u međunožje. Otimao se privođenju vičući: -Sve ću vas smijeniti! Sve ću vas pobiti! Znate li tko sam ja! Uvrede i psovke su se nastavile i u PU Mostar, da bi nakon toga bio pritvoren do otrježnjenja. Svoje divljaštvo je iskazivao i u ćeliji, koju je do jutra i uneredio.

Naime, sportski odjeveni ministar Humo je nakon toga govorio da mu policajci nisu htjeli otvoriti (!?). Na njih se žalio kriminalističkim inspektorima, koji su ga uneređenog morali saslušavati “oči u oči”, širom otvorenih prozora ureda. Skandaloznu je noć ministar Humo, inače član Stranke za BiH, ratni zapovjednik 41. motorizirane brigade Armije RBiH, pukovnik i nositelj Zlatnog ljiljana, završio braneći se šutnjom i upitom “može li ići jer bi na poslu trebao dočekati izaslanstvo Granita iz Jablanice!” Međutim, pušten je tek nakon obrade, i to uz kaznenu prijavu za napad na ovlaštenu službenu osobu, za što je zaprijećena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina te ugrožavanje sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Zanimljivo je da ministru Humi ovo nije prvi ‘alkoholizirani slučaj’. Kako smo pisali, prije više dvije godine se potukao s Admirom Dželilovićem, koji je lanjskog travnja optužen za izazivanje opće opasnosti, ali suđenje još nije ni zakazano na Općinskom sudu Mostar (!?).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KI
kitikat
12:47 14.01.2011.

koji lik,fuuuuuuuuuuuj