Svetlana Broz

Meta Titova unuka

Foto: VL FOTO
broz
Foto: VL FOTO
broz
Foto: VL FOTO
broz
09.02.2012.
u 10:40
Kamera je ulovila nepozvanog gosta koji je prokopao tunel u snijegu i polomio kameru prije ulazne kapije Svetlane Broz
Pogledaj originalni članak

- Treći put sam žrtva provalnika u Sarajevu - požalila nam se Svetlana Broz, Titova unuka, kojoj je netko za jučerašnje noći nasrnuo na obiteljski dom koji se nalazi u Miševićima br.158 u naselju Hadžići. Međutim, sve se završilo na pokušaju otuđenja kamere. Kako navode iz Agencije za zaštitu ljudi i imovine DSC, nepozvani gost se potrudio iskopati snježni tunel i odvaliti kameru sa stupa koji se nalazi uz ogradu kuće, a tom je prilikom aktiviran alarm u njihovom dojavnom centru.

Vlasnica na pragu

- Vidjevši vlasnicu da izlazi iz kuće i zaštitare da se približavaju, provalnik se dao u bijeg, ostavivši kameru visjeti na stupu. Policija je izuzela videosnimku te traga za snimljenim počiniteljem, koji si je prije uzalud prokopao prolaz u snijegu- kažu iz DSC-a. Vlasnica dodaje da joj je i nedavno netko ukrao kameru sa stupa ulazne kapije.

Bez funkcije

- Sada ga je zaustavila suvremenija tehnologija. Za razliku od ovih slučajeva vezanih za nadzorne kamere, prije nekoliko godina su mi upali u kuću i pokrali sve dragocjenosti. O kakvoj se šteti radilo da ni dan- danas ne znam što mi je sve otuđeno- prisjetila se Broz, koja se, unatoč svemu, osjeća sigurnom.

- I sigurna sam s obzirom čime se bavim. Ne isključujem mogućnost da moja, dan ranija izjava za Radio Slobodna Europa, nema veze s ovim posljednjim slučajem- ironično ističe Broz. Činilo se da je ostala pomalo uvrijeđena time što nismo puno toga znali o njezinom radu.

- Ja sam direktorica nevladine organizacije Gariwo, I nemam nikakvu funkciju. Mene to ne zanima. ‘Proguglajte’ pa ćete vidjeti o čemu se tu radi, što sam posljednje govorila o sadašnjoj društveno-političkoj situaciji u BiH- zaključuje Broz, koja je očito postala zanimljivom metom i nakon govora o raspodjeli Titove imovine. Naime, ona je u svom radijskom obraćanju govorila o tome kako je veliko pitanje kada će domaće političke elite biti spremne da prestanu s dekonstrukcijom zemlje i počnu se ponašati u skladu s europskim pravilima koja jasno ukazuju da jedino funkcionalna država može biti dio Europske unije.

 

Kritizirala i građane BiH

Ne samo političari, kako kaže Titova unuka, odgovornost moraju preuzeti i građani koji imaju moralnu obvezu da opozovu svakog političara s vlasti ukoliko dobro ne obnaša svoju funkciju. “Dok god ne postanu svjesni svog potencijala, oni koji vladaju činit će to i dalje bez ikakve potrebe da uđu u EU, čiji bi ih zakoni, naravno, prije odveli prema sucima i u zatvor”- rekla je u radijskom eteru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
jamanuša
14:39 09.02.2012.

Ne daj te joj mira zbog onog zločinca -mega ubojice desetog na svjetskoj ljestvici. tako može bar malo razumjeti napaćenu raju.

DU
Deleted user
18:10 09.02.2012.

Ono cega se normalan svijet stidi, ona se sa tim ponosi. Slikala se pored biste onog krvoloka!