UHIĆENJE

Mate Šimić lišen slobode

Foto: Braco Selimović
Mate Šimić lišen slobode
24.07.2010.
u 15:22
Mate Šimić lišen je slobode u svojoj obiteljskoj kući u Borajni, a sama akcija lišavanja slobode kruna je cjelodnevnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo više ustrojbenih jedinica MUP-a.
Pogledaj originalni članak

Kako je priopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, sinoć oko 20 sati policijski službenici lišili su slobode Matu Šimića zv. Dolkić, osobu za kojom je MUP, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, raspisao tri tjeralice.

Mate Šimić (r. 1969. godine, iz Borajne općina Grude) lišen je slobode u svojoj obiteljskoj kući u Borajni, a sama akcija lišavanja slobode kruna je cjelodnevnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo više ustrojbenih jedinica MUP-a.

Inače, i ovom prilikom Mate Šimić je pokušao pobjeći ali je lišen slobode uz uporabu sredstava prinude, kažu u MUP-u.

U dogovoru sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a večeras će, u službenim prostorijama PU Ljubuški, izvršiti kriminalističku obradu nad Matom Šimićem, a vezano uz kaznena djela za koja je osumnjičen da ih je počinio 23. 5. u Grudama (nasilničko ponašanje, iznuda u pokušaju, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i izazivanje opće opasnosti).

Po završetku kriminalističke obrade Matu Šimića sprovest ćemo u KPZ Mostar, po pravomoćnom rješenju o određivanju pritvora.

Policijski službenici nastavljaju provoditi mjere traganja za drugim odbjeglim osumnjičenikom, Matinim bratom Blagom Šimićem (r. 1976. godine).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.