Karnevalska groznica

Maškare će proglasiti Republiku i formirati svoje Vijeće ministara

Foto: Frano Matić
maskare
Foto: Frano Matić
maskare
Foto: Frano Matić
maskare
Foto: Frano Matić
maskare
Foto: Frano Matić
maskare
Foto: Frano Matić
maskare
16.02.2012.
u 10:05
Bit će to ponovno tjedan nezaboravnih maškarskih dana u kojima se spremaju razna iznenađenja za sve naraštaje
Pogledaj originalni članak

Sve je spremno za 49.izdanje Pokladnih dana "Trebižat-Čapljina" koje uz pokroviteljstvo uerada načelnika Općine Čapljina dr.Smiljana Vidića organizira HKUD "Seljačka sloga" Trebižat. Bit će to ponovno tjedan nezaboravnih maškarskih dana u kojima se spremaju razna iznenađenja za sve naraštaje. Uz sve to bit će proglašena i "maškarska Republika" a maškare će na svoj način promijeniti nazive  nekih ulica u Čapljini i Trebižatu.

"Ovo je i međunarodna manifestacija jer nam dolaze gosti iz Hrvatske i Slovenije a tu će biti i preko tisuću naših maškara svih naraštaja. Iza nas su dugotrajne pripreme i svi se nadamo kako će ovo biti novi veliki karnevalski spektakl u BIH.U tome imamo i najdužu tradiciju pa svake godine moramo imati neka iznenađenja." - ističe Miki Brajković, predsjednik HKUD "Seljačka sloga" Trebižat i predsjednik organizacijskog odbora Pokladnih dana "Trebižat-Čapljina 2012" koji počinju sutra navečer (petak u 18 sati) u Domu kulture u Trebižatu gdje se priređuje program "malih maškara".

Program se nastavlja "velikim maškarama" u nedjelju kada će se maškarska povorka najprije formirati kod Doma u Trebižatu a onda se ide do sportskog centra u Čapljini te gradskim ulicama do središnjeg trga kralja Tomislava gdje će se predstaviti sve karnevalske skupine i gdje će čapljinski načelnik morati maškarama predati ključ grada. Svoju vlast maškare će okončati u utorak kada slijede "završne maškare" i promenadni mimohod kroz Trebižat i Čapljinu.

U večernjim satima(utorak u 18,30 sati) u Domu kulture u Trebižatu priređuje se suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala a onda i svečani bal pod maskama. U tom dijelu programa nastupaju Dražen Zečić i Bend. "Tek nedavno formirano je Vijeće ministara BIH. Sada ćemo i mi proglasiti svoju Republiku i formirati svoje Vijeće ministara. Nećemo čekati godinu i više dana." - poručuju maškare iz Trebižata i Čapljine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.