ZHŽ

Manji poticaji prerađivačima mesa za 7 posto

Foto: Darko Gorenak
Manji poticaji prerađivačima mesa za 7 posto
04.06.2010.
u 11:47
Umjesto dosadašnjih 56 posto, koliko su sudjelovali u ukupnom poticaju od 6 milijuna, sada će im pripasti 49 posto
Pogledaj originalni članak

Na posljednjoj sjednici Vlade ŽZH donesena je odluka o izmjenama i dopunama programa utroška sredstava “Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i gospodarstvu” utvrđenih proračunom ŽZH s kriterijima raspodjele za 2010., kao i odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune naputka za ostvarivanje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji za 2010.

Ministar Karačić je kazao kako je ovu točku pokušao staviti i na prethodnu sjednicu, ali se neke točke nisu usuglasile. Govoreći o visini sredstava, odnosno preraspodjeli, Karačić je kazao da će, glede potpore preradi mesa, umjesto dosadašnjih 56 posto koliko je ova grana sudjelovala u ukupnom iznosu poticaja od 6 milijuna KM, sada spasti na 49 posto, dok će subvencije umjesto 12 posto iznositi 10 posto. Također, po pitanju potpore mljekarskoj proizvodnji, ostavljen im je rok do 7. lipnja da predaju svoje zahtjeve, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenom glasilu Županije Zapadnohercegovačke koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Na sjednici je dana suglasnosti na pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta ZZO-a ŽZH te na rješenje o imenovanju Povjerenstva za obradu zahtjeva pristiglih na apliciranje grantovskih sredstava za lokalnu komunalnu infrastrukturu ŽZH. Na sjednici je razriješen v.d. ravnatelja ZZO-a ŽZH Stjepan Dodig, koji je već u drugoj točki ponovno imenovan za ravnatelja.

Nije dana suglasnost na imenovanje ravnatelja Službe za zapošljavanje ŽZH. Isto tako, razriješen je Školski odbor Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški. Kada su govorili o ovoj točki, ministri su kazali kako bi po ovom pitanju, odnosno raspisivanju natječaja za članove Školskog odbora, tu proceduru ne bi trebali ostavljati za pred početak nove školske godine, kako se ne bi događali problemi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.