Grude

“Mač” nastavio sjeći Balkansku rutu, i to u režiji grudske policije

“Mač” nastavio sjeći Balkansku rutu, i to u režiji grudske policije
04.04.2013.
u 09:38
Policijske akcije u zadnje vrijeme daju sve bolje rezultate u borbi protiv narkomafije u BiH
Pogledaj originalni članak

Kada je nakon akcije “Lutka” prošle godine prvi čovjek SIPA-e Goran Zubac ustvrdio da više ništa neće biti isto, mnogi su bili skeptični upravo zato što se ovdje radi o kriminalu u BiH. Kada su nakon Lutke krenule druge akcije i nova uhićenja bilo je jasno da promjene, polako i sigurno, dolaze u području sigurnosti. Iako pojedini tužitelji u BiH, dosta puta nejasno, puštaju one za koje se zna kakvim se poslovima bave, policijske strukture ne posustaju, a njihovi nadležni, iako i sami često na meti kritika javnosti, trude se razinu sigurnosti svesti na još višu razinu.

Akcija u Grudama


U utorak navečer policijske snage bile su u stanju potpune pripravnosti. Ranije je policija dobila dojavu da mlađi muškarac u automobilu VW passat prevozi veću količinu opojne droge, a kreće se iz smjera istočne Hercegovine odakle treba doći u Republiku Hrvatsku. S obzirom da su ranije vršene akcije rušenja tzv. Balkanske rute, kojom se droga krijumčari, policija je ozbiljno i opsežno pratila sumnjive osobe među kojima i Miomira Tomanovića iz Bileće. MUP ZHŽ-a ništa nije želio prepustiti slučaju. Oko 23:30 u Grudama policijski službenici PU Grude zaplijenili su 10 kilograma marihuane u akciji “Mač II”. Cilj akcije je detektiranje krijumčarskih lanaca tzv. Balkanskom rutom, čiji jedan krak prelazi preko BiH, te zapljena što većeg broja pošiljki.

Uslijedit će nova uhićenja


Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da vozilom upravlja Miomir Tomanović, 28-godišnjak iz Bileće kojemu su policajci pronašli više paketa oblijepljenih trakom za koje se pretpostavilo da sadrže opojnu drogu marihuanu. Vozilo je odmah oduzeto i prevezeno u krug PU Grude, a uhićeni je pritvoren. Prilikom pretrage pronađeno je 10 paketa marihuane, a 7 ih je bilo u prtljažniku vozila i 3 ispod stražnjeg sjedala. Droga je težila 10,305 kg, a otvaranje pronađenih paketa i uzimanje uzoraka za analizu izvršit će se u nazočnosti županijskog tužitelja. Načelnik Zoran Galić čestitao je policijskim službenicima. -Iskorištavanje bolesti ljudi, a ovisnost je bolest, kako bi se na brz način stekla zarada nešto je što vrijeđa savjest svakog moralnog čovjeka i sigurno je da ćemo povećati svoje napore u borbi protiv ovog teškog oblika kriminala, zaključio je Galić najavivši nova uhićenja i daljnji rad na sigurnosti građana u ZHŽ-u.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.