suglasan sa Šeksom

M. Tuđman: Šeks ne smije reći da se nitko drugi neće kandidirati

Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
M. Tuđman: Šeks ne smije reći da se nitko drugi neće kandidirati
10.12.2011.
u 10:00
"Zna se kakav je autoritet imao predsjednik Franjo Tuđman, zato je teško vjerovati Šeksu da ga je on postavio na čelo HDZ-a"
Pogledaj originalni članak

Miroslava Tuđmana pitali smo kako komentira tvrdnju Vladimira Šeksa da je on najodgovorniji za dolazak Franje Tuđmana na vlast. Šeks, naime, tvrdi da je osječka struja željela njega za šefa stranke, a da je on onda odlučio da prvi predsjednik HDZ-a bude Franjo Tuđman.

– Šeks to nikada nije govorio za života predsjednika Tuđmana. Koliko ja znam, to nije istina. Doduše, nisam bio na tom navodnom sastanku, ali kad se zna kakav je autoritet imao predsjednik Tuđman, teško je vjerovati Vladimiru Šeksu – rekao je M. Tuđman.

Kako komentirate Šeksovu izjavu da će on kandidirati Jadranku Kosor za predsjednicu stranke i da se nitko iz vodstva stranke neće kandidirati za šefa HDZ-a?

– On ima pravo kazati koga će podržati u izboru za novog predsjednika stranke, ali krivo je najavljivati da nitko drugi neće istaknuti svoju kandidaturu. To je i u suprotnosti s politikom Jadranke Kosor, koju Šeks podržava, jer je ona puno učinila u pripremi demokratizacije stranke i izmjeni statuta prema kojem će svaki član imati pravo birati i biti biran. Stoga je jasno da je Šeksovo nametanje određenih kandidata protivno demokratskim načelima – rekao je Miroslav Tuđman.

Ne krije da podržava politiku i smjer kojim Jadranka Kosor vodi stranku i kojim je upravljala državom ali, kaže, još je prerano da istakne javnu podršku bilo kojem kandidatu za novog šefa HDZ-a.

– Prvo ću vidjeti tko će se sve kandidirati i tek onda odlučiti koga ću podržati. No, istina je da se Jadranka Kosor pokazala kao pribrana osoba i da ima kvalitete da nastavi dalje. Ona bi najlakše i najbrže mogla provesti restrukturiranje stranke i demokratizaciju HDZ-a – komplimentirao je predsjednici HDZ-a Miroslav Tuđman.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.