Zločin

Ljubavnika upoznala na internetu pa ubila muža

Ljubavnika upoznala na internetu pa ubila muža
01.10.2012.
u 09:21
Optuženi Jelena Kovačević (29) iz Vukovara i Matija Bašić (33) iz Zemuna
Pogledaj originalni članak

-Uvijek je govorila da će svi zapamtiti tko je Jelena Kovačević. Mislili smo da priča bez veze ali, na žalost, dok smo živi pamtit ćemo je po zlu koje nam je učinila, riječi su s kojima Mira i Đorđe Kovačević započinju razgovor o ubojstvu svoga sina Borislava (30) koji je na svirep način ubijen u svom stanu u Vukovaru 8. listopada lani. Godinu dana poslije roditelji su u isčekivanju početka suđenja Jeleni (29) koja se, zajedno s njenim prijateljem Matijom Bašićem (33) iz Zemuna, kojega je upoznala na internetu, tereti za teško ubojstvo.

23 uboda

Prisjećajući se svega i Mira i Đorđe kažu kako ništa nije ukazivalo na mogućnost ubojstva koje je uništilo živote više obitelji. Jelena i Borislav, zajedno sa svoje dvoje malodobne djece, za sve oko sebe živjeli su jednim normalnim životom suočavajući se sa svakodnevnim problemima. Prema optužnici, Bašić je uz pomoć Jelene ušao u stan dok je Borislav spavao. Navodi se da je Jelena sjela na trosjed na kojem je spavao suprug i preko glave mu stavila jastuk dok je u isto vrijeme Bašić nogama i rukama Borislava pritiskao u krevet kako bi mu onemogućio da ustane jer se on počeo buditi i podizati. Bašić ga je zatim drškom noža udario u glavu.

– Njih dvoje su ga potom izboli nožem. Bašić je koristio nož skakavac, a Jelena kuhinjski nož i odvijač koji je uzela iz stana. Ukupno su mu zadali 23 ubodne rane po tijelu. Najgore je što on nije umro od toga nego zato što je iskrvario. Rečeno nam je da je poslije toga 20-ak minuta još bio živ i da bi vjerojatno preživio da je odveden u bolnicu jer mu niti jedan vitalni organ nije ozlijeđen. Pronađen je kako sjedi na trosjedu. Vjerojatno se nadao pomoći, kaže otac Đorđe. O surovosti i svireposti ubojstva govori i činjenica da su u to vrijeme u stanu bila i malodobna djeca. Kovačević kaže da je ubojstvo pomno planirano što dokazuje i da se ono dogodilo u 3.30 sati, a da je policija pozvana oko 6.15 sati.

Pogled u oči

– Čekala je da Bašić dođe u Zemun i da onda pozove policiju. Uz to mislili su sve to prikazati kao provalu i pljačku pa su napravili i tragove provale na vratima i slično, a sve s ciljem da zavaraju policiju. Na sreću slomila se prilikom ispitivanja, a i Bašić je, koji je uhićen u Zemunu ,navodno sve priznao, pojašnjava Kovačević. Koliko su Jelena i Bašić bili spremni daleko ići govori i to da su pokušali skriti i druge tragove. Tako je Bašić presvukao krvavu odjeću i uzeo robu iz Borislavovog ormara. Krvavu odjeću zajedno s jastukom, kojim su htjeli ugušiti Borislava, pokušao je baciti u Dunav, ali je sve to zapelo u grmlju i nije potonulo.

– Strašno je sve to. Ovako nešto smo do sada gledali samo u filmovima. Ako iz nekog razloga nije mogla s njim zašto ga je ubila. Mogli su se rastati i gotovo. Pokopala sam sina a da ga nisam ni vidjela. Htjela sam da mi njegovo nasmijano i vedro lice zauvijek ostane u sjećanju i da ne gledam rane po tijelu, kaže majka Mira koja se od tuge razboljela i do sada smršavjela 18 kilograma. Đorđe, inače srčani bolesnik, kaže da živi za dan kada će joj biti izrečena kazna i da ima posebno želju da je pogleda u oči.

– Želim vidjeti kakve su to oči, što ima u njima kad je to mogla učiniti. Želim joj dugačak život i da svako veče liježe, a ujutro se budi sa mišlju da neće izaći iz zatvora, rekao je Đorđe.

– Optuženima u ovom slučaju sudi se za teško ubojstvo. Maksimalna kazna zatvora u takvim slučajevima je 40 godina, rekao je glasnogovornik suda Milan Kojić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.