Potpisali sporazum

Lj. Jurčić počeo okupljati koaliciju, nosit će liste u svim jedinicama

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Lj. Jurčić počeo okupljati koaliciju, nosit će liste u svim jedinicama
06.10.2011.
u 13:11
Sporazum u Rijeci potpisali su Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative, Lazar Grujić uime Bloka umirovljenika zajedno, Dario Vasilić, predsjednik PGS-a, i Mladen Novosel , predsjednik HRS-a
Pogledaj originalni članak

Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative, Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika uime Bloka umirovljenika zajedno, Dario Vasilić, predsjednik Primorsko-goranskog saveza, i Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske radničke stranke, potpisali su danas u Rijeci nacionalni sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a riječ je, kako kažu, o svojevrsnom trećem bloku na političkoj sceni Hrvatske. Nositelj koalicijske liste u svih 11 izbornih jedinica bit će Ljubo Jurčić. Naglasak je njihova programa na industrijskoj i regionalnoj politici, a tek onda na financijskoj i monetarnoj politici, rekao je Vasilić. Želimo stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske, kazao je Jurčić ističući da je njihov program zasnovan na praktičnim rješenjima, a ne na ideologiji, na konceptu države blagostanja, najbliži skandinavskom modelu. Jurčić i njegovi koalicijski partneri očekuju da će u svakoj izbornoj jedinici dobiti mandate, a to im potvrđuju, dodaju, i rezultati posljednjih anketa. Očekujemo bolji rezultat nego što se danas misli, kaže Jurčić. Okupili su se oko programa, ističu, za dugoročan, uravnotežen, stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske. 

– Prvi problem koji tišti Hrvatsku nedostatak je radnih mjesta, stoga je naš temeljni program kreiranje i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje domaće proizvodnje – kazao je Jurčić napominjući kako se na to nadovezuju programom predviđene mjere za povećanje socijalne sigurnosti, osiguranje stabilnih, redovitih i rastućih mirovina te provedba politike ravnomjernog regionalnog razvitka Hrvatske.

– Suočeni smo s apatijom građana, gubi se samopouzdanje i samopoštovanje, stvara se osjećaj da su narod niže vrijednosti. Zbog toga gledamo kako vratiti samopouzdanje i samopoštovanje građana. Mi se razlikujemo po instrumentima, mijenjamo redoslijed dosadašnjih politika u Hrvatskoj. Na prvo mjesto dolazi industrijska politika, što i kako raditi i kakvo obrazovanje trebamo za tu politiku, a tek onda monetarna i financijska politika. Programi koji su zasnovani na ideologiji bave se raspodjelom dohotka, a mi se bavimo stvaranjem dohotka – kaže Jurčić. Cilj im je u politiku uključiti mlade koji će kreirati politiku kako bi se stvorila država ugodna za život. Poveznica s Blokom umirovljenika zajedno naša je odgovornost za naše roditelje, rast mirovina koji se naslanja na rast domaće proizvodnje, s PGS-om zastupanje ravnomjernog regionalnog razvoja, a s HRS je rad kojim se sve što je u našem programu može iznijeti – ističe Jurčić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.