Eco-SELO GRABOVICA

Livnjaci najbolji u komušanju

Livnjaci najbolji u komušanju
29.10.2013.
u 12:08
Manifestacijom završava jedna etapa, a svi se okreću jesensko-zimskoj sezoni koja će ponuditi nešto novo
Pogledaj originalni članak

Eco-selo Grabovica - Tomislavgrad je velikim natjecanjem u komušanju kukuruza pod pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije i predsjednika Vlade dr. Nediljka Rimca započelo jesensko-zimsku turističku sezonu. Vrijedne nagrada najboljima bile su veliki mamac velikom broju natjecatelja i gledatelja da dođu pogledati ovo nekad uobičajeno seosko jesensko zanimanje, a danas zaboravljeno. Od 17 parova natjecatelja, najbolji su bili Ante i Jela Cikoja iz Golinjeva kraj Livna s 338 otkomušanih klipova kukuruza i oni su osvojili nagradu od 1000 KM za prvo mjesto, drugo mjesto zauzeli su Mara i Frano Sučić iz Tomislavgrada s 336 klipova i nagradom od 500 KM dok su 3. mjesto zauzeli Ivanka i Mate Knezović iz Posušja i nagradom od 300 KM.

Vrhunska organizacija

Posebnu nagradu od 250 KM dodijelio je načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin za najstarije natjecatelje koju su dobili bračni par Frano i Luca Ćurić. Nagradu za najurednije komušanje klipova dobili su Mirela i Ivan Jurišić iz Posušja i oni su dobili nagradu od 250 KM. Da bi sve bilo u skladu s pravilima, pobrinuo se žiri u sastavu: Nediljko Rimac, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad, don. Joko Blažević, Luca Renić i Mladen Šarić. Tijekom natjecanja za atmosferu i vraćanje u neka prošla vremena pobrinula su se kulturno-umjetnička društva iz Brišnika, Tomislavgrada, Gruda i Ljubuškoga. Voditelj natjecanja i cjelokupnog kulturno-sportskog programa bio je Frano Ridjan, voditelj s HTV-a, koji je u tijekom večeri, osim vođenja programa, i pjevao, plesao i druge animirao da plešu. Zbog iznimnog broja posjetitelja i dobre zabave, Eco-selo će ovo natjecanje organizirati i dogodine i gledati da prijeđe u tradiciju.

Raj ruralnog turizma

Od otvaranja Eco-sela Grabovica u svibnju ove godine organizirana su mnoga kulturno- sportska i druga događanja. Organizirana je 2. međunarodna fišijada, plivački maraton na Buškom jezeru, beach rugby fest, dani slobodnoga neba, dani sv. Ante, blagdan Velike Gospe samo su neki od značajnih događaja koji su bili u sklopu ovogodišnjega programa.

Upravo zbog uspješne manifestacijske sezone i velikoga broja posjetitelja na Buškome jezeru koje su ovi događaji doveli, završetkom ljetne sezone priređena je fešta, Eco-selo častilo je posjetitelje volom s ražnja, kojim se svim organizatorima, sudionicima, a posebno gostima željelo zahvaliti na potpori ovome programu i nastojanjima da se Buško jezero pretvori u raj ekološkog, ruralnoga i aktivnoga turizma. - Ovim završavamo jednu etapu, sada se okrećemo jesensko-zimskoj sezoni koja će opet ponuditi nešto novo i posebno, u 11. mjesecu organiziramo festival gange i gusala, natjecanje u igri prstena, a u 12. mjesecu božićni koncert i humanitarnu modnu reviju - rekao je Ante Ćurić, voditelj marketinga u eco-selu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.