jednostavno

Zapečena riža s piletinom fini je ručak iz jedne posude

Foto: Feel Good Foodie/Pinterest
Zapečena riža s piletinom fini je ručak iz jedne posude
15.06.2025.
u 19:44
Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme. Upravo zato, neopisivo nam se sviđa jednostavna, ali tako slasna zapečena riža s piletinom...
Pogledaj originalni članak

Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod kojeg jednim pečenjem i jednom posudom možeš riješiti glavno jelo i prilog odjednom. Sve što ti preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka, piše miss gastro.

SASTOJCI

  • piletina - batak i zabatak 4 kom
  • riža 240 g
  • svinjska mast 1 žlica
  • voda 500 ml
  • sol 2 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • listići svježeg peršina

POSTUPAK

  1. Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dublju posudu za pečenje premaži svinjskom mašću ili svinjsku mast zamijeni suncokretovim uljem.
  3. Istresi rižu i rasporedi je po cijeloj površini posude.
  4. Rižu prelij vodom, dodaj nasitno nasjeckane listiće svježeg peršina, žličicu soli i 1/2 žličice papra i lagano promiješaj.
  5. U piletinu ustrljaj ostatak soli i papar te piletinu posloži na rižu.
  6. Peci na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
  7. Posluži uz svježu zelenu ili neku drugu sezonsku salatu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.