Preukusno

Zamjena za mađaricu koja se brzo priprema

Foto: Nataša Pralica
Zamjena za mađaricu koja se brzo priprema
12.12.2025.
u 13:41
ako u svoj raspored želite ugurati još barem jednu ukusnu slasticu čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, razmislite o čoko rozen kockama
Pogledaj originalni članak

Priprema kolača za nadolazeće blagdane uskoro kreće punom parom, a ako u svoj raspored želite ugurati još barem jednu ukusnu slasticu čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, razmislite o čoko rozen kockama.

Čoko rozen kocke - sastojci:
1 pakiranje Rozen kora (vafl listovi ili kore)
750 ml mlijeka
200 grama šećera
1 vanilin šećer
2 čepa ruma
125 grama čokolade za kuhanje
40 grama kakaa
45 grama gustina
125 grama margarina
za glazuru:
200 grama čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji

Čoko rozen kocke - priprema:
Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte s 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha, sklonite ga s vatre i dodajte pripremljene sastojke. Nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
Kada bude dovoljno gusto, sklonite s vatre i dodajte iskidanu čokoladu i margarin izrezan na listiće pa miješajte dok se ne istopi. Nije potrebno čekati, možete odmah početi s mazanjem kora. Sve kore premažite, osim zadnje.
Ostavite sve da prenoći. Na kolač možete staviti nešto da ga ravna, poput daske za rezanje koja nije ni preteška ni prelagana. Sljedeći dan prelijte kolač glazurom, ali prije toga ga ostavite barem 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego što ju razmažete.
Čokoladu i ulje istopite na pari. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne trebate odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice jer će propasti, prenosi Zadovoljna.hr.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.