Izgleda impresivno

Savršen kolač s okusom nugata, gotov za pola sata

Foto: Helena Pudić
Savršen kolač s okusom nugata, gotov za pola sata
04.12.2025.
u 20:47
Kremasti, bogati i nevjerojatno jednostavan kolač spaja sve ono što volimo - miris lješnjaka, svilenkastu teksturu i pripremu koja ne zahtijeva sate u kuhinji
Pogledaj originalni članak

Ako tražite desert koji izgleda impresivno, a gotov je za svega pola sata, onda je brzi nugat rozen kolač Helene Pudić pravi izbor. Ovaj kremasti, bogati i nevjerojatno jednostavan kolač spaja sve ono što volimo - miris lješnjaka, svilenkastu teksturu i pripremu koja ne zahtijeva sate u kuhinji, prenosi Zadovoljna.hr. Savršen je za nenadane goste, obiteljska druženja ili trenutke kada se poželi nešto posebno bez puno komplikacija, a možete ga spremiti i za Božić.

Nugat rozen kolač - sastojci:
1 pakiranje rozen kora
700 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
250 g lješnjak namaza
7 žlica gustina
250 g maslaca orašastih plodova (ili margarina)
2 pudinga od nugata (može i čokolada ili vanilija)
po želji: sjeckani lješnjaci za posip 

Nugat rozen kolač - priprema:
U manjoj zdjeli pomiješaju se gustin, šećer i pudinzi te se razrade s nekoliko žlica mlijeka kako bi se dobila glatka, ujednačena smjesa. Preostalo mlijeko i vrhnje za šlag stave se grijati do vrenja. Kada tekućina zavri, umiješa se pripremljena puding smjesa te kuha dok ne postane gusta i sjajna. U vruću kremu umiješaju se maslac orašastih plodova (ili margarin) te lješnjak namaz. Sve se dobro sjedini dok ne nastane bogata, glatka krema. Rozen kore slažu se jedna na drugu i odmah premazuju vrućom kremom. Tako se postiže savršena mekoća i ravnomjerno upijanje okusa. Na kraju se cijeli kolač premaže ostatkom kreme i po želji pospe sjeckanim lješnjacima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.