savjeti

Kako ponovno upotrijebiti već korištenu vrećicu čaja

Foto: Unsplash
Kako ponovno upotrijebiti već korištenu vrećicu čaja
05.04.2025.
u 18:42
Već korištene vrećice čaja možeš ponovno upotrijebiti, a mi znamo kako
Pogledaj originalni članak

Iskorištena vrećica čaja brzo će postati i jedno od omiljenih sredstava za čišćenje, uklanjanje neugodnih mirisa, ali i za dodavanje travnatih, biljnih i slatkih aroma i nota u recepte, piše miss gastro.

Ukloni neugodne mirise iz hladnjaka

Kada su u pitanju neugodni mirisi ljudi se obično okreću sodi bikarboni ili limunu, ali i čajna vrećica može obaviti isti posao. Nakon što pripremiš čaj, spremi vrećice u posudu koju zatim stavi u hladnjak. Miris će nestati u trenu.

Očisti staklo uz pomoć vrećice čaja

Od prethodno iskorištenih vrećica za čaj možeš ponovno napraviti nešto slabiju verziju čaja koju zatim možeš koristiti za čišćenje stakla - od staklenih posuda, vanjske strane mikrovalne pećnice ili obične pećnice, do prozora i ogledala.

Ono će ukloniti prljavštinu i otiske prstiju, prirodno je, bez kemijskih dodataka i iza sebe ostavlja ugodan miris tvojeg omiljenog čaja.

Ukloni masnoću

Ako ti je sudoper pun masnog posuđa, a mjesta u perilici posuđa više nema, nemoj se ustručavati. Vrećice čaja mogu ti pomoći u njihovom čišćenju.

Napuni sudoper toplom vodom, dodaj dvije ili tri iskorištene vrećice čaja i ostavi neko vrijeme u toploj vodi da se masnoća otopi. Odličan prirodan način za čišćenje, bez štetnih kemikalija.

Dodaj okus u svoje recepte

Najočitiji način na koji možeš koristiti čaj u kuhanju jest da ga koristiš umjesto vode. Skuhaj čaj i ostavi ga da se ohladi i koristi ga umjesto vode u svojem receptu.

Možeš ga koristiti i izravno prilikom kuhanja, riže, kvinoje ili drugih cjelovitih žitarica. Ako pripremaš tjesteninu sa špinatom iskoristi vrećicu čaja prilikom kuhanja tjestenine i uživaj u produbljenom okusu koji će te očarati.

Umiri kožu

Vrećica čaja tvoj je spas kada su u pitanju tegobe vezane uz kožu. Opekline, modrice, ispucale usne ili osipe mogle bi ublažiti tvari iz čaja, osobito crnog. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.