Brzo i fino

Jesenska torta zbog kojeg ćete zaboraviti na sve! Tako je ukusna i jednostavna za napraviti

Foto
Jesenska torta zbog kojeg ćete zaboraviti na sve! Tako je ukusna i jednostavna za napraviti
04.11.2025.
u 15:22
Uljepšat ćemo vam jesenski dan ovim sjajnim receptom... radi se o Francuskoj torti
Pogledaj originalni članak

Jesen je. Dani su sve kraći, a duge noći treba nečim kratiti. Okej, ne treba pretjerivati ni u čemu, ali koji zalogaj slatkog nije na odmet.

Stoga, isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.

Sastojci za 10 porcija

Biskvitna smjesa

jaja

200 g šećera

120 g glatkog brašna

prašak za pecivo

250 ml ulja

250 ml mlijeka

½ žličice soli

Preljev

1 žlica šećera

2 žlice brašna

Jabuke

1 kg jabuka

1 žlica Calvadosa (francuski konjak od jabukovače) ili ruma

0,5 limuna - sok

Priprema:

Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 185°C. Okrugli kalup velicine 24 cm premažite maslacem i dno obložite papirom za pečenje.

Pripremite jabuke

Jabuke ogulite i narežite listiće, pa prelijte limunovim sokom i Calvadosom (poslužit će i neki drugi liker, rum ili konjak).

Sjedinite suhe sastojke

U odgovarajućoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Sve zajedno promiješajte žlicom ili pjenjačom.

Pomiješajte jaje, ulje i mlijeko

Pjenjačom izmiješajte jaja, ulje i mlijeko. Sve dobro promiješajte pa umiješajte suhe sastojke.

Odvojite dio smjese

Od dobivene smjese odvojite 1 šalicu od 250 ml i u nju dodajte 2 žlice brašna. S ovim ćete preliti tortu prije pečenja.

Umiješajte jabuke

U glavni dio smjese pomoću špatule umiješajte ohlađene jabuke.

Izlijte smjesu u kalup

Smjesu sa jabukama izlijte u pripremljen okrugli kalup. Lijepo poravnajte tako da vam jabuke ne vire van iz smjese.

Prelijte odvojenom smjesom

Koristeći žlicu, sve prelijte odvojenom smjesom u koju ste dodali 2 žlice brašna. Pospite sa 1 žlicom šećera.

Ispecite u pećnici

Pecite na 185 stupnjeva oko 45 minuta ili dok vam čačkalica kojom ćete provjeravati tortu ne izađe suha i čista.

Ohladite tortu, pospite šećerom u prahu i poslužite!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.