VIJEĆE MINISTARA

Lagumdžija službeno zatražio izbacivanje SDA iz vlasti

Foto: VL FOTO
Lagumdžija službeno zatražio izbacivanje SDA iz vlasti
31.05.2012.
u 15:25
Zlatko Lagumdžija traži od Vjekoslava Bevande da se SDA izbaci iz Vijeća ministara
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija zatražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevanda da iz Vijeća ministara isključi ministre iz SDA.

Dopis koji je Lagumdžija poslao Bevandi prenosimo u cijelosti

„Poštovani gospodine Bevanda,

Imajući u vidu da je Budžet intitucija BiH za 2012. godinu usvojen uz protivljenje SDA u svim institucijama BiH (Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara BiH, Predstavnički dom i Dom naroda PSBiH), te na osnovu javno iznesene volje te stranke u skladu sa dogovorom lidera stranaka održanom 23. 5. 2012. godine u Sarajevu i članom 15. Zakona o Vijeću ministara BiH pozivam Vas da pokrenete postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz reda SDA (gospodina Sadika Ahmetovića, gospodina Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića.
Ovo proizilazi iz činjenice da pomenuti nisu sami podnijeli ostavke kao što je to uobičajena demokratka praksa u ovakvim situacijama. U očekivanju hitnog postupanja po ovom pitanju blagovremeno ćemo vam dostaviti imena novih kandidata za ministre i zamjenike ministara, a u skladu sa procedurama propisanim Ustavom BiH i Zakonom o Vijeću ministara BIH.

S poštovanjem,

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija''

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
park
20:26 31.05.2012.

Ovim potezom SDP pokazuje da je naučio lekciju iz prošlosti , naime vuk dlaku mijenja , ali ćud nikada ! Jednim hrabrim i smijelim potezom uvodi nove usuze ponašanja koji če u budućnosti biti respektovani , a istim udarcem Radončića uvodi u Vlast i kupi bonus poene za lokalne izbore ! Sad će mo vidjeti kako če reagirati HDZ , Tihićev izbor numero uno , uvijek bio i osto , hoćeli uzeti u zaštitu klempavog budalu , ili če ga Čović nogirat kao što je uvijek do sada radio u odsudnim trenucima ? Čovićeva jugoslovenska prošlost ima će presudnu ulogu u približavanju SDP_u , naravno iz samo jednog razloga VLASTI . Tihić i SDA to su i zaslužili prije svega zbog svojih politikantskih poteza i blokiranja onog što je za dobrobit svih nas ...., zbog toga laku noć SDA , dobro jutro Radončiću .