Kulturna manifestacija

Žepačkim pleterom završeno 16. Žepačko ljeto

17.06.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Kulturno-zabavna manifestacija “Žepačko ljeto 2016. godine”, koja se održava već šesnaestu godinu za redom, okončana je Žepačkim pleterom.

Izvorni zvuk

Na Večeri tradicionalnih izvornih pjesama i folklora, koja se održava u znak sjećanja na legende izvorne glazbe Niku Grlića Ledu i Nevenka Mandurića, okupio se eminentan broj izvornih skupina iz BiH. Općinski načelnik Mato Zovko, kao generalni pokrovitelj, istaknuo je važnim višegodišnje promoviranje izvorne pjesme i zvuka koji je specifičan za žepački kraj, kao i folklorne skupine koje njeguju i čuvaju običaje i tradiciju Hrvata općine Žepče i šire. Organizator Žepačkog ljeta JU “Dom kulture” Žepče okupio je najzvučnija imena izvorne scene.

Uz dobre svirke i pjesme, brojna publika uživala je u kolima koja su izveli članovi kulturno-umjetničkih društava “Naši korijeni” iz Bistrice, “Gromovnik” iz Novog Šehera te “Naša baština” iz Globarice.

Ovogodišnje Žepačko ljeto ponudilo je razne sadržaje koje su posjetili brojni stanovnici Žepča i susjednih općina. Više tisuća mladih i ljubitelja rok zvuka okupilo se na 16. međunarodnom rock festivalu na kojem je nastupila beogradska skupina Van Gogh, bend koji već 30 godina žari i pali ex-yu scenom.

Publika je s oduševljenjem dočekala i hitove kao što su “Mama”, “Neko te ima”, “Klatno”, “Tragovi prošlosti”… Frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić Đule nije skrivao zadovoljstvo što je u publici bilo mnogo mladih ljudi koji su znali tekstove pjesama i koji su zajedno s njim pjevali, ali ni publika nije krila oduševljenje koncertom koji im je Van Gogh priredio. Kulturna manifestacija “Žepčako ljeto” trajala je desetak dana.

Dogodine bogatiji program

Osim brojnih glazbenih sadržaja, bile su organizirane izložbe i promocije knjiga koje je publika nagradila svojim dolaskom.

Za sljedeću godinu najavljen je još bogatiji i raznovrsniji program koji bi trebao zadovoljiti sve dobi i vjernu publiku. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.