NCM ‘Ivan Pavao II.’

Zbor Adoro Tolisa i Frama Domaljevac pronose pozitivan posavski glas

Zbor Adoro Tolisa i Frama Domaljevac pronose pozitivan posavski glas
15.06.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” kroz svoje projekte i aktivnosti već jedno desetljeće trudi se mladima ponuditi mjesto i prostor za dodatno usavršavanje, edukaciju, te podržati njihove ideje, inicijative kako bi radili na poboljšanju uvjeta života i rada u zajednici. Posljednjih godina nudi priliku svim (ne)formalnim skupinama mladih, organizacijama, školama, udrugama i župama na razini Vrhbosanske nadbiskupije da se sa svojim projektom prijave na natječaj Centra koji može biti podržan u iznosu do 1000 KM. Četvrtu godinu za redom na raspisani natječaj pristiglo je 28 projekata od 27 skupina mladih. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih čestitao je svim skupinama mladih koji su se prijavili na natječaj za projekte mladih koji će se realizirati u tekućoj godini do 1. prosinca kada je potrebno poslati izvješće o utrošenim sredstvima.

Važnost zdravog duha i tijela

Prema odluci povjerenstva odabrano je 26 projekata. Među njima su Frame Bosne Srebrene koja se prijavila s projektom “Sportski susret Frame Bosne Srebrene” koji ima za cilj promicanje svijesti o važnosti zdravog života kroz sport. Na natječaj su se prijavili i učenici KŠC “Sv. Josip” Sarajevo čiji je projekt “Nabava nogometnih trenirki”. Projekt “Advent Fest” mladih župe sv. Josipa iz Zenice ove godine pred Božić će organizirati kreativne radionice. Ovogodišnjim projektom “Mladi poručuju mladima - provodimo vrijeme zajedno” Franjevačka mladež župe sv. Martina - Bučići, Novi Travnik, želi omogućiti što većem broju mladih mogućnost vježbanja i pokazivanja svojih talenata. Frama Zenica iz župe sv. Ilije Proroka prijavila se s projektom “Pluća grada” s ciljem unapređenja stanja grada Zenice s aspekta ekologije i zagađenja. Projekt “Studijsko putovanje” je projekt s kojim su se prijavili članovi Udruge katoličkih studenata “Emaus” koji je također odobren, baš kao i projekt Omladinskog centra - Oratorij “Don Bosco” s projektom “Oratorijsko ljeto”.

Adoro i Frama Domaljevac

Na natječaj su se prijavili i uspješno odabrani, iz Posavine, zbor Adoro iz Tolise koji svojim nastupima u zemlji i izvan granica BiH pronosi posavski glas. Zeleno svjetlo dobili su za projekt “Kupnja širokopojasnih kondezatorskih mikrofona za zbor”. Odobren je i projekt Frame Domaljevac s nazivom “Monografija Frame Domaljevac povodom 20. obljetnice djelovanja”. Župni zbor župe sv. Ivana Krstitelja koji čine mladi iz Lug Brankovića, prijavili su se na natječaj za projekte mladih s projektom “Nabava sintisajzera za potrebe župnih zborova”, dok su framaši iz Kiseljaka, Novog Šehera i Kreševa, mladi iz župe Stup, mladi župe sv. Ane iz Radunica te “Prijatelji maloga Isusa” s projektom “Dječje ljeto” također uspješno prošli selekciju povjerenstva koje im je odobrilo sredstva za projekt, kao i mladi iz župe Bezgrešno Začeće Blažene Djevice Marije iz Zenice koji su se prijavili s projektom “Mladi za mlade kroz edukativno-zabavni sadržaj”. Projektom “Na mladima futsal ostaje” Udruga mladih “Par” Selo Dubrave, također se prijavila na natječaj, te bend Trinitas iz župe Presveto Trojstvo Novi Travnik s projektom “Nabava nove klavijature”. Mladi iz župe Skopaljska Gračanica prijavili su se s pojektom “Redovne pastoralne aktivnosti”. Na natječaj se prijavila Frama iz Nove Bile s projektom “Kroz Framu u život župne zajednice”. Osnovna škola KŠC sv. Franjo iz Tuzle prijavila se s projektom “Sound Around”, OŠ KŠC “Sv. Pavao” iz Zenice prijavila se s projektom “U zdravom tijelu zdrav duh”, mladi župe Marije Pomoćnice Kršćana iz Globarice s projektom “Katoličke malonogometne lige Vrhbosanske nadbiskupije”, Neformalna skupina mladih Husino s projektom “Studijski posjet Sarajevu”. U tekućoj godini, zahvaljujući novčanoj potpori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II”. uspješno će se realizirati i projekt katoličke obiteljske Udruge “Milosrdno srce” koji će kreativnom radionicom mladima ponuditi kvalitetan sadržaj za osnaživanje kršćanskih vrednota.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.