Tradicionalna manifestacija

Više od tisuću posjetitelja na Sutješko-kakanjskoj večeri u Bottropu

30.09.2015.
u 06:15
Zavičajno društvo Kakanj-Kraljeva Sutjeska iz Gelsenkirchena okupilo i mlade i stare šesti put
Pogledaj originalni članak

U Bottropu je  održana tradicionalna, šesta po redu, Sutješko-kakanjska večer koju u Njemačkoj već tradicionalno organizira Zavičajno društvo Kakanj-Kraljeva Sutjeska iz Gelsenkirchena.

Više od tisuću gostiju uživalo je u programu koji su vodili Natalie Pavlović i Ivan Mijočević te se družili i zabavljali uz pjesme legendarnih pjevača posavske izvorne narodne glazbe braću Begić te pjevača Matu Blaževića sa bendom.

Vrhunac večeri za većinu roditelja djece bio je nastup članova Kulturno umjetničkog društva "Kraljica Katarina" iz Gelsenkirchena, kojeg vodi Ivan Kalfić. Članovi KUD-a oduševili su izvedbom hrvatskih narodnih plesova i pjesmama. U živopisnim nošnjama Sutješko-kakanjskog kraja sve je izgledalo još ljepše i bogatije.

Srce me vuče kući

– Ovo me vratilo u mladost i podsjetilo na običaje mog Sutješkog kraja iz kojeg potičem. Što sam starija, srce me sve više tamo vuče – govori nam, dok gledamo nastup KUD-a Kraljica Katarina, jedna starija žena koja je na Sutješko-kakanjsku večer došla obučena u narodnu nošnju svog kraja.

Društvo „Kakanj-Kraljeva Sutjeska" djeluje među kakanjskim i sutješkim iseljenicima u Ruhrskoj oblasti u Njemačkoj, a kroz svoj rad žele očuvati povezanost hrvatskih iseljenika s domovinom, s njihovim rodnim krajem.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.