Kulturno-povijesni lokaliteti

UNESCO-ov projekt "Upoznaj svoje lokalno naslijeđe" ušao u završnicu

UNESCO-ov projekt "Upoznaj svoje lokalno naslijeđe" ušao u završnicu
22.10.2015.
u 06:15
Pogledaj originalni članak

Projekt "Upoznaj svoje lokalno naslijeđe", koji je podržala Agencija UNESCO-a u BiH, ovih je dana ušao u završnicu.

U organizaciji Udruge građana "Edukativo" do kraja tjedna bit će organiziran obilazak najznačajnijih kulturno-povijesnih lokaliteta središnje Bosne.

"Ruta kulturne baštine", kako je nazvana završna aktivnost projekta, započela je 20. listopada obilaskom kulturno-povijesnih lokaliteta u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Rutom kulturne baštine sudionici nastavljalju u subotu, 24.listopada, kada je planiran obilazak lokaliteta u Busovači i Jajcu, a završavaju u nedjelju posjetom, odnosno obilaskom značajnih kulturno-povijesnih lokaliteta u Kiseljaku i Jajcu.

Sudionicima završne faze projekta "Upoznaj svoje lokalno naslijeđe" na raspolaganju je organiziran prijevoz autobusom koji će sve zainteresirane, članove udruge, mlade iz lokalnih sredina i članove drugih nevladinih organizacija, prevoziti do najznačajnijih lokaliteta gdje će im se podijeliti informativni materijal i ukratko objasniti trenutačno stanje lokaliteta, kao i mogući načini za promocije.

Cilj je upoznati članove lokalnih zajednica s njihovom kulturnom baštinom i potaknuti raspravu o potrebi njihove veće promocije i kvalitetnije zaštite.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.