Lepeničke jeseni

Unatoč koroni, nastavljena tradicija duga četiri desetljeća

Unatoč koroni, nastavljena tradicija duga četiri desetljeća
21.09.2020.
u 19:37
Pogledaj originalni članak

Prekinuti tradiciju dugu četiri desetljeća ili je prilagoditi uvjetima? Organizatorima “Lepeničkih jeseni”, najstarije manifestacije očuvanja tradicijske kulture u Kiseljaku i Lepeničkoj dolini, uspjelo je pronaći kompromis. Manifestacija se, ipak, održala, ali zbog pandemije koronavirusa u malo drukčijem izdanju, bez gostiju iz drugih krajeva BiH i Hrvatske koji su proteklih godina bili dio programa, piše Večernji list BiH

“Ove godine odlučili smo da to bude druženje KUD-ova s područja Kiseljaka. Nemamo posebnog protokola ni programa, jednostavno smo se okupili na igralištu Osnovne škole u Lepenici i sasvim spontano započeli jedno u nizu naših lijepih druženja, uz naše tradicionalne pjesme i plesove”, kazao nam je Bruno Žuljević, predsjednik HKUD “Bećarac” iz Lepenice, koji je, uz Udrugu građana “Victoria”, organizator i ovogodišnjih “Lepeničkih jeseni”, odnosno “Večeri folklora Lepenica 2020.”.

Uz domaćine, HKUD “Bećarac”, bogatstvo tradicijske kulture i ljepotu nošnji Kiseljaka predstavili su i članovi HKUD-a iz Gromiljaka i Brestovskog. Među njima bilo je i mnoštvo mladih. Upravo su oni najbolji jamac da će “Lepeničke jeseni” preživjeti i pandemiju koronavirusa i da će se tradicija nastaviti. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.