kulturno-umjetnički program

U petak počinje Hrvatsko proljeće Središnje Bosne

U petak počinje Hrvatsko proljeće Središnje Bosne
20.03.2017.
u 18:40
Pogledaj originalni članak

Četvrto izdanje kulturno-umjetničkog programa Hrvatsko proljeće Središnje Bosne počinje u petak, 24. ožujka, u Fojnici, a svečana završnica planirana je 2. lipnja u Vitezu.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne počet će u franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici, izložbom slika Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH, dok će manifestaciju zatvoriti Gudački orkestar Banjalučke filharmonije koncertom u Vitezu 2. lipnja.

Između ta dva događaja planirano je još 15 priredaba u Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Uskoplju, Jajcu, Žepču, Novom Travniku, Bugojnu i Tomislavgradu, a od ove godine, dijelom Hrvatskog proljeća Središnje postat će i Dobretići, Zenica i Usora, najavili su organizatori - Mladež HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Na repertoaru će biti koncerti, kazališne predstave, izložbe likovnog stvaralaštva, promocija zbornika znanstvenih radova o sv. Jakovu Markijskom te dokumentarni film "Bijeli put" o humanitarnom konvoju koji je ratne 1993. godine od gladi spasio Hrvate Lašvanske doline.

Ulaz na programe Hrvatskog proljeća Središnje Bosne besplatan je za sve posjetitelje po čemu se ovaj festival razlikuje od drugih festivala u BiH, najavili su organizatori.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.