moćnik sv. ante

“Svetac svega svijeta”: Život sv. Ante ispričan je kroz njegovih 13 čudesa

11.03.2019.
u 11:13
Pogledaj originalni članak

- Bio je to izvrstan, sadržajan i plodan duhovni i kulturni susret i događaj. Posebno su veliku pozornost i brojne vjernike, ne samo iz ljubuškog kraja nego i šire, privukle relikvije sv. Ante Padovanskog, koji su mu se došli zavjetovati i pomoliti, a osobito nadahnuće i lijepo raspoloženje izazvao je duhovni mjuzikl pod nazivom “Svetac svega svijeta”, posvećen sv. Anti Padovanskom. Sve to, uz skrušene i sabrane molitve, pobožnosti i misna slavlja, viđeno je i doživljeno na trodnevnoj korizmenoj duhovnoj obnovi u ljubuškoj župi i svetištu sv. Ante Padovanskog Humac, koja je upriličena u petak, subotu i nedjelju. Moćnik s dijelom tijela sv. Ante dopremljen je iz Padove, iz poznate tamošnje bazilike i svetišta sv. Ante, čiji su čuvari franjevci konventualci. Bio je izložen na javno čašćenje vjernicima u novoj humačkoj samostanskoj i župnoj crkvi, a prvog dana u programu duhovne obnove bio je zajednički blagoslov s moćima sv. Ante i nakon toga pojedinačni blagoslov i čašćenje moćiju sv. Ante.

Iznad očekivanja

- Prezadovoljni smo, broj vjernika je bio iznad svih naših očekivanja. Iako mi imamo moći sv. Ante, neizmjerno smo zadovoljni i počašćeni što je moćnik s relikvijama sv. Ante došao iz svetišta u Padovi u naše svetište na Humac - kaže humački gvardijan fra Dario Dodig.

Humačka crkva bila je prepuna znatiželjnih vjernika, koji su imali prigodu prvi put uživo u svojoj bogomolji vidjeti duhovni mjuzikl. “Ansambl Kolbe” iz župe sv. Ante iz Zagreba, sastavljen od 27 uglavnom djevojaka i mladića na pozornici, sat i pol su pjesmom, govorom i koreografijom posve zaokupili pozornost posjetitelja i uprizorili i prikazali cjelokupni život sv. Ante. Mjuzikl “Svetac svega svijeta” oduševio je publiku, a ona je to nagrađivala pljeskom i na nogama pozdravila i ispratila mlade glumce.

- Život sv. Antuna Padovanskoga ispričan je kroz njegova čudesa. Prikazano je 13 njegovih čudesa, neka su odglumljena, neka ispričana. Prikazali smo sv. Antuna na prvom mjestu kao čovjeka, koji je bio otvoren suradnji s milosti Božjom, i korak po korak postao svecem. Ovo je prvi naš nastup izvan Hrvatske i ujedno 20. izvedba mjuzikla.

Oduševljeni prijmom

Oduševljeni smo prijmom ovdje, mnogobrojnom publikom i načinom kako je reagirala, hvala svima - rekao je fra Vladimir Vidović, duhovnik “Ansambla Kolbe” i glavni urednik “Veritasa”.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.